jako, że raczje nie planuję posiadać odpowiednio dużo gotówki na wymianę sprzętu, przybywam wstępnie spytać się czym zastąpić swoją M4A77TD Pro, gdyż mi się ostatnimi czasy "popsuła", i chciałbym ją wymienić. Bez planowania przejścia na FXy jest w ogóle sens brania czipsetów z rodziny AMD9xx? Planowałem rzucić coś maksymalnie do 300zł, wskazana spora ilość portów SATA i USB3.0, nie interesują mnie możliwości OC, bo i tak nie mam zamiaru katować tego biednego 955.

Te procesory podkręcisz na prawie każdej płycie głównej dostępnej aktualnie na rynku.
 Te procesory podkręcisz na prawie każdej płycie głównej dostępnej aktualnie na rynku. Sobie oczywiście sobie możesz to zostawić, dlaczego nie. Jeśli nie potrzebujesz wydajnego procesora, a zależy Ci jedynie na tym, aby wytrzymała, a w przyszłości kupić FX'a, to jest to dobry pomysł.
 Sobie oczywiście sobie możesz to zostawić, dlaczego nie. Jeśli nie potrzebujesz wydajnego procesora, a zależy Ci jedynie na tym, aby wytrzymała, a w przyszłości kupić FX'a, to jest to dobry pomysł.