mam taki problem w sieci firmowej. Jak do tej pory jeden komputer (win7) który był podłączony poprzez usb do routera mobilnego udostępniał wybrany folder dwom innym komputerom. Jeden z tych komputerów kienckich jest na windows 8.1 ( internet i sieć lokalna działa bez problemu) a drugi na windows xp professional - z nim jest problem, internet jest udostępniany ale dostęp do udostępnianej bazy plików przestaje działać po około dwóch godzinach. Nie pomagają restety itd. Dzisiaj spróbowałem resinstalować system windowx xp na tym komputerze i dalej nie ma dostępu do serwera. Komunikat to odmowa dostępu i proszę się skontaktować z administratorem. Co ciekawe w drugą stronę ( czyli z windows 7 na xp) komunikacja działa. Próbowałem wszystkiego. Ta sama grupa robocza, udostępniany folder ma uprawnienia - wszyscy. Zapomniałem dodać. Komputery są spięte razem z routerem. Co to może być? jakiś pomysł? z tego komputera z winxp nie można wogóle wejść na komputer a nie na udostępniany folder. Zapory i antywirusy odinstalowane żeby nie było że coś blokuje.