Final Fantasy VII PL
World Patch - Patch spolszający wszystkie texty na mapie świata.
Save z gry - Jeśli chcesz odwiedzić jakiekolwiek miejsce w świecie FF7 (z Debug Roomem włącznie) to ściągnij te save.
Translhextion - Hex-Edytor czyli program do grzebania bezpośrednio w pliku. Za jego pomocą można tłumaczyć np. gry na SNESa.
Emerald - Również program mojego autorstwa - do zarządzania archiwami gry.
Sapphire - Program mojego autorstwa, którym tłumaczymy grę.
FF7PL FAQ - Instrukcja jak wgrać spolszczenie do gry.
Patch Menu-XP - Patch spolczający menu w grze dla posiadaczy sytemu Windows XP.
Patch Menu-nVidia - Patch spolczający menu w grze dla kart nVidii.
Patch Menu - Patch spolczający menu w grze dla kart innych niż nVidia.
Patch Konfig - Patch spolszczający konfigurację FF7
.
Patch Font - Patch wgrywający polską czcionkę do gry.
Patch Walki - Patch spolszający walki w FF7.
Patch Dialog - Patch aplikujący grze polskie dialogi.
Shimaru napisał(a):Patch Dialog nie działa na tej stronie.
Shimaru napisał(a):Patch Dialog nie działa na tej stronie.
Okey, teraz parę spraw technicznych.
Dla ogólnej wygody patch został wykonany w programie ppf-0-matic 2.0. Dzięki temu nie trzeba patchować obrazów, żeby pograć na emulatorze.
Jeżeli chcecie zagrać na emulatorku ePSXe, a nie chcecie patchować obrazów, lub gracie z płyt - będziecie musieli uruchomić mały programik - napisany przez greenmaga - dołączony do patcha, który przygotuje dla was 3 pliki, które należy wrzucić do folderu patches w katalogu głównym emulatora ePSXe. Następnie odpalacie emulator i możecie grać.
Aby pograć sobie na konsoli musicie utworzyć obrazy waszych płytek w formacie ISO/BIN/IMG, a następnie spatchować je programem ppf-0-matic w wersji 2.0 lub 3.0. Po tym prostym zabiegu wypalacie płytki i możecie grać. Gdyby gra nie chciała się uruchamiać na konsoli, będziecie musieli potraktować image programem eccregen, a dopiero potem nagrać.
dzięki ale jak ściągnąć ten plik skoro nie jestem zalogowany a rejestracja kosztuje?
gośc z problemem napisał(a):błagam niech ktoś mi prześle ten plik na zietek2@o2.pl
fluid napisał(a): POCZYTAJ jak sie stamtad sciaga za darmo
:
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości