Komputer jest świerzo po formacie, dopiero 2 czy 3 raz włączony

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Problem: Another reader complains about a system that reboots unexpectedly at random times and then presents an error message when WinXP starts again.
Error Message: "The system has recovered from a serious error. C:\Windows\Minidump020404-01.dmp C:\Docume~1\Darle~1\Locals~1\Temp\Wer5E.tmp.diroo\sysdata.xml"
Solution: This error message reveals a problem with a memory dump (an inventory of the contents of computer memory; sometimes referred to as a minidump). It seems the OS created a memory dump file but forgot about it, so it's attempting to create the file again. The resulting conflict leads to a serious error and the sudden system meltdown.
The minidump error is sometimes associated with an outdated video driver (a program that facilitates communication between a hardware component and the rest of the system), so one potential solution is to download a driver update for the video card. The reader can get one by visiting the Support or Downloads area of the card manufacturer's Web site. An updated driver may take care of the problem, but regardless of whether it does, we also recommend downloading the WinXP patch that Microsoft released to combat memory dump problems. The reader can get the update by visiting http://www.microsoft.com
/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=3D41A046-0E2C-429F-8F40-F30014ADC3BB and clicking Download in the upper-right section of the page. Next, he should access the Windows Update site and install WinXP SP1a from the list of critical updates.
Just for good measure, the reader should take a moment to purge his system of the minidump and Sysdata.xml files by deleting them from the C:/DOCUMENTS AND SETTINGS and C:/WINDOWS folders, respectively. He can restart the computer when the files are gone.
--------[ Podsumowanie ]------------------------------------------------------------------------------------------------
Komputer:
System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Nazwa komputera A
Nazwa użytkownika AGA
Płyta główna:
Typ procesora Unknown, 1500 MHz (9 x 167) 2200+
Nazwa płyty głównej ASRock K7VT4A+ (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
Mikroukład płyty głównej VIA VT8377A Apollo KT400A
Pamięć fizyczna 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Typ BIOS'u AMI (06/25/04)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
Port komunikacyjny Port drukarki ECP (LPT1)
Ekran:
Karta wideo NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB)
Monitor Iiyama LF704U [17" CRT] (151036184)
Multimedia:
Karta dźwiękowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Magazyn:
Kontroler IDE Kontroler VIA Bus Master IDE
Napęd dyskietek Stacja dyskietek
Dysk fizyczny ST3160815A (149 GB, IDE)
Dysk fizyczny SAMSUNG SP0411N (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Napęd dysków optycznych Optiarc DVD RW AD-7191A
Status dysków SMART OK
Partycje:
C: (NTFS) 19100 MB (9741 MB wolne)
D: (NTFS) 44061 MB (11216 MB wolne)
E: (NTFS) 19100 MB (14907 MB wolne)
F: (NTFS) 43496 MB (17615 MB wolne)
G: (NTFS) 43504 MB (30137 MB wolne)
Rozmiar całkowity 165.3 GB (81.7 GB wolne)
Urządzenia wejściowe:
Klawiatura Standardowa klawiatura 101/102 klawisze lub Microsoft Natural Keyboard PS/2
Mysz Mysz zgodna z HID
Sieć:
Karta sieciowa Karta Fast Ethernet zgodna z VIA
Karta sieciowa WAN (PPP/SLIP) Interface (83.27.24.176)
Urządzenia zewnętrzne:
Drukarka HP Photosmart C4200 series
Kontroler USB1 VIA VT83C572 PCI-USB Controller
Kontroler USB2 VIA USB 2.0 Enhanced Host Controller
Urządzenie USB SpeedTouch 330 ADSL Modem
Urządzenie USB Urządzenie USB interfejsu HID
fortek13 napisał(a):Zasilacz:
CHIEFTEC 450W (kupiony jakiś miesiąc temu)
Aby w systemie Windows wyłączyć zapisywanie informacji w pliku zrzutu pamięci, modyfikując rejestr, ustaw wartość DWORD CrashDumpEnabled równą 0. Na przykład otwórz wiersz polecenia, wpisz do niego poniższe polecenie, a następnie naciśnij klawisz ENTER:
fortek13 napisał(a):Z tego co zrozumiałem, z artykułu, który linknąłeś powinienem wymienić karte bo jest sieknięta?
http://www.acmehowto.com/howto/pc/hardware/graphics/replace.php
fortek13 napisał(a):OK, wyłączyłem akceleracje, ale z tego co się zorientowałem to mi przez to nie karta graficzna działa tylko częściowo Sad
Zrobiłem zamianę... znaczy na nowa podłączyłem karte i stery, ale nic to nie pomogło... znaczy pomogło trochę bo od razu puściłem 3DMarka06 i o dziwo przedzedł cały (wcześniej wywalał z kompa w trakcie) :-/
Macie może jakiekolwiek sugestie co może to powodować ?? Czy istnieje możliwość, żeby np. monitor powodował taki błąć ? albo jakiś inny sprzęt?
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości