przez CyS_i_U 06 Lis 2005, 17:39
powinnismy odpowiadac na pytania tego co je zadawal pierwszy wiec...
jezeli komp ci sie uruchamia sam ot tak lub pojawia sie niebieski ekran [lub zamigal takowy i wtedy reset] oznacza to ze masz blad RAM'u - rozwiazac ten problem mozna bardzo latwo - poprostu przezuc kosc ramu do innego slota na plycie glownej, druga sprawa: jezeli wyskakuje ci taki shit z bledem CRC i pokazuje sie odliczanie ile zostalo do uruchomienia kompa od noVa oznacza to ze masz virusa w pliku isasss.exe [jest jeszcze isass.exe ale on jest dobry] i tu masz znowu dwa wyjscia z tego problemu. Jesli nie chcesz instalowac systemu na noVo to przy kazdym uruchomieniu kompa wylaczaj w procesach isasss.exe, a jesli nie chcesz tak robic to zainstaluj dobra kopie XP najlepiej z SP1. Nastepna opcja jest zainfekowany dysk - antyVirus tutaj przydalby sie, ale jak dobrze sys skonfigurujesz to nie jest ci on potrzebny - APROPOS!! w zeszlym poscie ktory napisalem admin i jakis uzytkownik ze sie tak wyraze "wysmiali" albo "niewierzyli" ze po gO0d cfg'u da sie zyc bez antywira. Ja robie kumplom system bo uwazaja ze eXtra chodzi - nikt z nich nie ma antyVira i zyja non-stop wypas. Ja bardzo mobilnie pracuje na kompie [sciagam prawie caly czas tp filmy, to gry, to mp3, gram przez gry w MP, wysylam i udostepniam wiele plikoow itd.] nie zrozumialem tego ze dostalem ostrzezenie za tamten post - jest to swego rodzaju "pokaze mu ze ja mam racje" ze strony admina [oczywiscie nie obrazajac go, bo mam totalny respect do takich osoob ktore prowadza takie dobre fora]. Naprawde siedze w tym z deka i wiem jak co robic, ale mniejsza o to... odnosnie SP1 i SP2 - jesli naprawde chcesz je sobie zainstalowac to instaluj - wspomniales ze masz pirackiego win'a wiec problem rozwiazujesz tak: musisz miec dwa pliki: 1) zmienia ci w systemie cd-key 2) serial poprawny ;] bo zapewne masz FCKGW-RHQQ2..... itd. pliki te tak sie sklada ze mam na kompie, jak bedziesz je potrzebowal to napisz mi maila to ci je przesle [cysiu2@o2.pl]. Jezeli wiecej osob bedzie cos takiego potrzebowalo to wrzuce na jakas stronke - peace