D!eselek 1.9T napisał(a):to raczej oczywiste.....
Sam mam radiowke i moje pytanie brzmi jaka masz sile sygnalu?? Moze po drodze wystepuja jakies zaklocenia?? w jakies odleglosci jest nadajnik lub access-point??
PZDR

Odleglosc do nadajnika 4-5km (bezpossrednia widocznosc)

Sila sygnalu to 75-90%
Jakob29 napisał(a):rozlaczenie nastepuje dopiero wtedy gdy ikona ustawienia karty sieciowej (orginalne sterowniki do karty) jest nie aktywna.
Przepraszam niedopatrzenie z mojej strony

rozlaczenie nastepuje dopiero wtedy gdy ikona ustawienia karty sieciowej (orginalne sterowniki do karty) jest nie aktywna Tu niemam zadnych zastrzezen

Ale nie raz tak bywa ze ikonka ustawien karty sieciowej jest aktywna a neta nie ma a dookola ikonki sieci bezprzewodowej (w XP) lata sobie taka kropka jak przestaje necik wraca

tak sie dzieje kilka razy dziennie
PZDR
EDIT
Jeśli rozłącza ci neta a posiadasz system XP+SP2 + kartę radiową
Należy sprawdzić czy do karty radiowej są zainstalowane oryginalne sterowniki,
Można spróbować wyłączyć „zerowanie karty sieciowej” start> ustawienia> panel sterowania> narzędzia administracyjne> konfiguracje> zerowanie karty sieciowej (należy wybrać nie zeruj karty sieciowej)
Jeżeli problem będzie się powtarzał należy zwrócić uwagę
- Na jakim kanale nadawany jest sygnał (dostępne kanały to 1-13) ale kart stabilnie działają w zakresie 1-10.
- Możliwe że konkurencja nas zagłusza (nadaje na tym samym kanale i ma mocniejszy sygnał)
- Przeszkody na drodze sygnału z anteny kierunkowej do „nadajnika” wysokie drzewa, sieci energetyczne itp. (następuje utrata sygnału). Możliwość zamiany anteny na mocniejszą np. 24 dB
- Antena zmieniła pozycję (rusza się na wietrze).
POzdrawiam