mowiniaki napisał(a):Witam: poszukuje programu do ściągania plików który wykorzystuje pełną prędkość mojego łącza ,bądż link do takowego
z góry Dziękuje

Żeby mieć pewność, że prędkość twego łącza zostanie w pełni wykorzystana, warto kupić sobie konto RapidShare, FileServe, FileSonic czy HotFile i pobierać pliki z tychże serwerów. Na Allegro jest mnóstwo kont do kupienia, można kupić na 1 dzień, 3 dni, tydzień, miesiąc, 3 miesiące. Co do ograniczeń poszczególnych serwerów dowiesz się już bezpośrednio na aukcjach Allegro.
Po zakupie takiego konta warto zaopatrzyć się w program JDownloader, który automatycznie pobiera pliki, do których linki mu podałeś, a po ściągnięciu wszystkich je rozpakowuje. Oczywiście wcześniej trzeba dodać w ustawieniach konto wraz z loginem i hasłem, by ściągać bez ograniczeń.
Pobierając przy pomocy klienta P2P też można osiągnąć wysoką prędkość, lecz jest ona właśnie, tak jak napisano wcześniej, uzależniona od wysyłających. No ale jest to darmowy sposób, w odróżnieniu do wymienionego przeze mnie wcześniej.