Czy w cenie ok. 100zł istnieje jakaś warta uwagi karta dźwiękowa pod kątem słuchania muzyki, inna niż Asus Xonar DG? (Miałem go przez chwilę i na słuchawkach do gier jest super, ale do słuchania muzyki na głośnikach się to średnio nadaje, bo ma w sobie normalizację dźwięku, której całkowicie wyłączyć się nie da).
Podpiąłem z powrotem zintegrowanego Realteka i głębia dźwięku się pogorszyła, za to w utworach ciche fragmenty są ciche, a nie z automatu podgłaśniane, więc tak jak trzeba, co koniec końców przekłada się na to, że na zintegrowanej karcie muzyki słucha się dużo lepiej (w tym przypadku w każdym razie...).
Polecicie coś za te circa 100zł, czy w tym budżecie rozsądniej będzie jednak pozostać przy zintegrowanej? Tak jak wspominałem, zastosowanie 95% słuchanie muzyki.
EDIT: Jeśli to pozwoli mi kupić coś dużo lepszego, to mogę nagiąć budżet, także czekam na propozycje niekoniecznie za te stricte 100zł, dajcie znać ile bym musiał wydać, żeby było dobrze

EDIT: Głośniki to Genius SP-HF1800A, także da się już na nich raczej usłyszeć różnice w jakości kart (między Xonarem a Realtekiem zdecydowanie słychać).