Chwileczkę, chwileczkę.
Dudas bad boy napisał(a):musze pójść do starej kopalni
Oczywiście - główny quest drugiego rozdziału.
Dudas bad boy napisał(a):Lecz gdy zachodze tam nikogo tam nie ma
Gdzie konkretnie? Na poziomie wejścia do kopalni czy na samym dole, koło wejścia to groty pełzaczy?
Dudas bad boy napisał(a):przed wejściem jak zwykle stali Ci z obozu na bagnie
To samo pytanie co wyżej - przed którym wejściem?
Dudas bad boy napisał(a):nie ma ich i jak zachodze dalej to brama jest zamknięta!!
Jeśli mówisz o bramie do groty pełzaczy, to jak najbardziej normalne że jest zamknięta. Najpierw wykonujesz questa dla Iana (musisz wejść do bocznego szybu, zejść na dół, zabrać zębatkę i przynieść Ianowi), po czym Ian poda ci sekretne hasło ("Wszystko będzie wporządku."), które musisz wymówić przed Ashganem - strażnikiem w/w bramy. Niestety Ashgan mimo potężnej zbroi i wielkiego miecza, obawia się pełzaczy czychających za bramą na jego życie, toteż czeka cię kolejna bieganina - musisz skompletować ekipę strażników świątynnych (co najmniej 3, za 4 otrzymasz więcej PD); po wykonaniu tych wszystkich czynności nareszcie brama zostanie otwarta i będziesz mógł przedrzeć się przez hordy pełzaczy w celu unicestwienia ich królowej i zebrania złożonych w gnieździe jaj.
Dudas bad boy napisał(a):pomyślałem że to przez ten mały kołowrót ten w namiocie
Do tej pory wszystko było mniej lub bardziej jasne ale teraz... Czy na pewno nadal mówimy tu o Starej Kopalni? Kołowrót w namiocie - owszem, był ale w Wolnej Kopalni...
Dudas bad boy napisał(a):to coś duże
Jedynie moja bujna wyobraźnia pozwala mi domyślać się że chodzi o rozdrabniacz (nazwałbym to raczej machiną krusząco-miażdżącą) stojący w pobliżu bramy... Jedyny jego związek z bramą to zębatka, której w nim brakuje. Ta sama którą musisz dostarczyć Ianowi. Podsumowując: zakładamy że chodzi o Starą Kopalnię i misję wybicia pełzaczy. Działania niezbędne do wykonania misji w kolejności chronologicznej:
- odnalezienie zębatki
- rozmowa z Ashganem w celu otrzymania informacji o odmowie dostępu do groty
- dostarczenie zębatki Ianowi, oraz uzyskanie kodu dostępu
- skompletowanie co najmniej 3 strażników świątynnych
- żądanie otwarcia bramy
- zabicie królowej i zebranie jaj