Mam takie pytanie:
Co to jest za proces:
- Kod: Zaznacz wszystko
dumprep 0 -k %systemroot%\system32\dumprep 0 -5k
Jest on w Startup (msconfig) i nie zabardzo rozumiem czemu on sluzy.
jest potrzebny czy mozna go usunac?
pozdrawiam
dumprep 0 -k %systemroot%\system32\dumprep 0 -5k
To nie jest śmieć systemowy. To jest Windows Error Dump Reporting Tool. A odpowiada za to plik wykonywalny: C:\WINDOWS\system32\dumprep.exe
DUMPREP tworzy raport zrzutu pamięci, który możesz wysłać do Microsoftu jeśli klikniesz w potwierdzenie wysłanie tego raportu.
user posted image
Polecałam gorąco deaktywację tego "wysyłania raportu" w odchudzaniu XP (Panel Sterowania>>> System >>> Zaawansowane >>> Raportowanie błędów). Chyba nie zdeaktywowałeś do końca......Czyżbyś zostawił: "Wyłącz......ale informuj gdy nastąpi krytyczny wyjątek"?
Zwykle pojawia się jako wejście autostartu "KernelFaultCheck" %systemroot%\system32\dumprep 0 –k. Też to miałam raz.
Oznacza to tyle, że na twoim kompie był jakiś błąd prawdopodobnie zrzutu systemowego, crash Office'a lub IE6.........Być może podejrzysz tego errora w Event Viewerze spod narzędzi administracyjnych.
Nic czym miałbyś się specjalnie przejmować. Usuń. Jak chcesz to ciachnąć w trybie super-secure to ściągnij Hijack This. Kliknij Scan i postaw ptaszka przy tym wpisie a potem kliknij Fix checked i po sprawie.
Panel sterowania >>> System >>> Zaawansowne >>> Uruchamianie i odzyskiwanie
Klikasz Ustawienia i w sekcji Zapisywanie informacji o debugowaniu ustaw opcję Brak.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości