Zalecane wymagania sprzętowe
* Procesor: 600 MHz
* Pamięć RAM: 256 MB
* Dysk twardy: 5 GB
cinek383 napisał(a):może się przeżucałeś z xpeka na linuxa. i czy łatwo się przyzwyczaić ?
nanoo napisał(a):"Przejście z Windowsa na Linuxa jest jak odwyk, ciężko ale warto."
lamer napisał(a):Dobra biorę sie za instalacje ubuntu zobaczymy c oz tego wyjdzie
Free Mandriva Linux 2007
Mandriva != Ubuntu -> to są dwie całkiem inne dystrybucje Linuxa
cinek383 napisał(a):Ubuntu
nanoo napisał(a):nie zgodze się z tym; być może mówisz o systemie zaraz po instalacji, ale trochę konfiguracji i nie ma porównania z windowsem
lamer napisał(a):Celeron 800MHz 128 MB RAM Nvidia TNT2 32MB Dysk ok. 10Gb
lamer napisał(a):gdy właczam LiveCD aby zainstalować Linuxa to po zaladowaniu wszystkich skladnikuow pojawia sie czerwone tło(a dokładniej ciemna czerwien) i kursor (nic poza tym) czekam jakies 15 minut i nic sie nie pojawia a na dodatek myszka zaczyna sie przycinać a pozniej nie kontaktuje.Czy to normalne przy mojej ilości RAMu czy moze z płytka jest cos nietak?
lamer napisał(a):gdy właczam LiveCD aby zainstalować Linuxa to po zaladowaniu wszystkich skladnikuow pojawia sie czerwone tło(a dokładniej ciemna czerwien) i kursor (nic poza tym) czekam jakies 15 minut i nic sie nie pojawia a na dodatek myszka zaczyna sie przycinać a pozniej nie kontaktuje.Czy to normalne przy mojej ilości RAMu czy moze z płytka jest cos nietak?
I NIE SŁUCHAJ SIĘ UBUNTU NIE BĘDZIE PŁYNNIE DZIAŁAĆ !
nevesu napisał(a):ale wielcy hakerzy myślą że wiedzą wszystko i kit wciskają
lamer napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanie czy podczas instalacji moge sformatować i podzieic dysk na partycje(tak jak w windowse xp) czy musze to zrobic jakims oddzielnym programem?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości