poczta125 napisał(a):Coś pozmieniać?
poczta125 napisał(a):A co do tego trybu to nadal nie mogę zmnienić na DMA
Jeżeli nie będziesz mógł tego przestawić, to odinstaluj ten "Podstawowy kanał IDE" (w menadzerze urządzeń) i uruchom ponownie kompa.
Po uruchomieniu sterownik sam się zainstaluje.
Wtedy sprawdz, czy ustawienia się zmieniły (czy ew. sam możesz zmienić)
poczta125 napisał(a):sam tych sterów nie instalowałem, zainstalował je sam system Windows XP
Czyli nie zainstalowane
Halfdoopeck napisał(a):defragmentacja partycji
co to ma do trybu transferu
I... właśnie, jak na dzisiejszą datę, to już słaby sprzęt.
Ano właśnieI Sam tego doświadczam. Tyle, że zadania niby te same ale coś bardzo inne. Nie z dnia na dzień - tak latami. Temat zaczął się od tego, że to nie Winamp i empetrzy blokuje, ale inne procesy- tych niestety przez te kilka lat przybyło. XP może, co 98 nie potrafił., ale tenczas Winamp 2.ileś tam śmigał mi z najbardziej bejerskimi wizualizacjami, w drugim oknie Photoshop 5 przetwarzał wsadowo katalog obrazków i było okiej. A dzisiaj? W XP to podobnie jak w założycielskim temat poście. A i wtedy dysk miałem w 30 procentach zajęty- teraz Windowsem defragmy nie mogę- brak tych 15 czystych procentów. Stery XP przykurzone, ale chip też. Raz wrzuciłem jakieś tam supernowe VIA-hyperion(czy coś tak). I pomogło... przywaracanie systemu.A to ciekawe.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości