mam taki problem zainstaluje sterowniki z plyty neostrady
Posiadam modem speed touch 330.
Net elegancko chodzi ale gdy uruchomie pc ponownie juz nie jest tak elegancko:/
tak jakby nie wykrywalo mi tego Modemu i net nie chodzi
prosze o pomoc
JaNieWiem napisał(a):niestety nie wiem czy to tyllko u niektorych lub cos poniewaz mam taki sam przypadek po ponownym uruchomieniu wszystko znowu trzeba ustawiac lub wogole nie wykrywa....
ZRÓB Modem ma być odłączony od portu USB !!
1. Ściągamy stery do naszego SpeedTouch'a ze stronki: http://www.speedtouchdsl.com/download/drivers/webUpgrade_Windows_USB_R3.0.1.5.zip
2. Rozpakowujemy archiwum. Będzie w nim jeden plik exe :SpeedTouchUSB-3.0.1.0.12.exe.
3. Wkładamy płytkę do czytnika z oryginalnymi sterami do modemu od TePsy.
4. Uruchamiamy instalera, którego ściągneliśmy i nic dalej NIE ROBIMY. Tylko uruchomienie.
5. klikamy na Start -> Run (lub jak nie mamy to w pasku szukania) -> wpisujemy: %TEMP%.
6. To powinno nas wyrzucić do naszego tempa. Tam szuakmy folderu o nazwie przypominającaj trochę to: pft52C4~tmp (tak folder nazywał sie u mnie) u Was pewnie będzie nazywał się inaczej ale zakładam, że konstrukcja nazwy bedzie podobna.
7. Wchodzimy w nasz folder. W środku powinien być kolejny folder tym razem nazwany już: Disk1. Kopiujemy go w jakieś bezpieczne miejsce, np Pulpit:].
8. Zamykamy sciągnietego instalera. Powtarzam, ŻADNEJ INSTALACJI jak do tej pory.
9. Pakujemy sie do folderu Disk1 i tam mamy plik: Setup.exe. Klikamy prawym i bierzemy Properties.
10. Na zakładce Compatibitity Włączamy tryb zgodności z XP SP2 i klikamy OK.
11. Teraz możemy odpalić Setup.exe. Instalacja powinna przebiegać tak samo jak przy XP.
12. Po instalacji podłączamy modem i kto wierzący może się pomodlić, żeby wszystko poszło gładko z rozpoznaniem sprzętu jego instalacją i konfiguracją.
13.Jeśli wszystko przebiegnie OK i ikonka sterowników pokaże, że wszystko gra możemy przystąpić do ustanawiania połączenia z Siecia. Dla wszystkiego sprawdźcie, czy ustawienia w monitorze modemu są prawidłowe.
14. Klikamy Start -> Connect To -> Setup a connection or network -> Set up a Dial-Up connection.
14. Podajemy numer telefonu, np: *. Następnie podajemy użytkownika i hasło Neostrady lub kto co tam ma. Dajemy też jakaś nazwe połaczeniu. W końcu klikamy na: Connect.
15. Teraz nastąpi tworzenie, testowanie i próba połączenia. Przy dobrych wiatrach załapie Wam od razu i pojawi się napis, że jesteście rejestrowani w sieci. Potem nastąpi testowanie połączenia. Wbrew kuszącemu przyciskowi "Skip" nie pomijajcie tego bo inaczej nie połaczycie się z Siecia. Ostatecznie powinien pokazać się komunikat, że połączenie zostało nawiązane i mozna buszowac po Sieci.
NEOSTRADA chodzi extra . uruchamiasz z internet exploler , jak bedziesz wpisywał nazwe i hasło urzytkownika to zaznacz żeby czytał ałtomatycznie bo za każdym łączeniem będziesz musiał wpisywać hasło USTAWIENIE TO DOTYCZY MODEMU SPEED TOUTCH 330
sprawdzal moze ktos ten sposob ?
szpak00 napisał(a):asdfqwer
hehe ja mam lepszy podłącz modem i zainstaluj same drivery z płytki nastepnie wejdź w menedżer urządzeń odnajdź speedtoucha i kliknij 2 razy na niego i potem klikasz aktualizuj sterownik i ci działa perfekcyjnie![]()
a łączysz się przez te 2 komputerki koło zegara
asdfqwer napisał(a):a chcialbym poprzez autoconnecta
bo jak sciagam cos w nocy i neta mi rozlaczy to sie nie polaczy ponownie
i musze non stop haslo wpisywac
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości