P.S. ten system- złom nie pojawia się od razu tylko po paru sek od pojawienia się ekranu logowania
8. Ostrzeżenie przed otwarciem okna logowania do systemu
W zasadzie każdy system komputerowy powinien być dostępny wyłącznie dla osób do tego upoważnionych. Windows XP pozwala na poprzedzenie procedury logowania specjalnym komunikatem, który może na przykład zawierać ostrzeżenie przed próbą uzyskania nieautoryzowanego dostępu do systemu. Aby spowodować wyświetlanie takiego ostrzeżenia, należy wywołać Edytor Rejestru (Start | Uruchom | regedit) i przejść do gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon. Powinniśmy tutaj dodać wartość LegalNoticeCaption (typu REG_SZ) i wpisać tytuł okna z ostrzeżeniem, prezentowanym przed zalogowaniem się użytkownika do systemu.
Po wykonaniu tej operacji należy utworzyć jeszcze jeden klucz - LegalNoticeText (typu REG_SZ) - i wpisać doń treść komunikatu, który ma się pokazać w okienku logowania. Pamiętajmy, że długość wprowadzanego tekstu nie może przekroczyć 1024 znaków.
9. Zmiana napisu tytułowego w oknie logowania
Aby zmodyfikować standardowy napis w oknie logowania, posłużymy się Edytorem Rejestru. Po jego uruchomieniu należy odnaleźć klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon i zmienić wartość (tekst) przypisaną zmiennej LogonPrompt. Podczas następnego uruchomienia systemu okienko logowania będzie zawierało wpisany przez nas tytuł.
Dzi@dek napisał(a):Kto ma jeszcze do kompa
Dzi@dek napisał(a):HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon. Powinniśmy tutaj dodać wartość LegalNoticeCaption (typu REG_SZ) i wpisać tytuł okna z ostrzeżeniem, prezentowanym przed zalogowaniem się użytkownika do systemu.
Dzi@dek napisał(a):HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon i zmienić wartość (tekst) przypisaną zmiennej LogonPrompt.
karolp1993 napisał(a):Zobacz czy nazwa komputera nie jest zmieniona.
karolp1993 napisał(a):Zobacz czy nazwa komputera nie jest zmieniona.
Tzpc napisał(a):karolp1993 napisał(a):Zobacz czy nazwa komputera nie jest zmieniona.
to ma pierik do wiatraka ze zamiast zwyklego "wylacz komputer" zamiast "komputer pojawia sie nazwa komputera. Ja mialem kiedys grat wpisane jako nazwe komputera i bylo "wylacz grat"
Xfire napisał(a):a po drugie mi się zmienia z "Wyłącz komputer" na "Wyłącz system- złom"
Lukesh napisał(a):UIFILE >> String Table >> 1 >> 1045 >> podpunkt 11, u mnie "11, "Wyłącz komputer""
Dzi@dek napisał(a):PPM na Mój komputer -> właściwości -> nazwa komputera. Podaj nam tą nazwę
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości