Spróbuj zainstalować SP2 po odinstalowaniu sterowników sprzętu takiego jak karty dźwiękowe, sieciowe, drukarki, kart. graf. etc.
A na przyszłość radzę zintegrować dodatek SP2 z plikami instalacyjnymi i wypalenie na płycie (mniej błędów i w ogóle...) najlepiej za pomocą aplikacji nLITE dostępnej tu: http://www.nliteos.com/download.html
Kiedyś instrukcja ta była w dziale poradniki, lecz ktoś to usunął a więc wklejam swe dzieło kolejny raz na TO forum..
A robimy to tak:
1.Ściągamy i instalujemy programik nLITE (program darmowy) oraz dodatek service pack 2 (jeśli nie posiadamy dodatku SP1 nie musimy go pobierać, znajduje się on w instalatorze SP2), a pobieramy go stąd: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&FamilyID=049c9dbe-3b8e-4f30-8245-9e368d3cdb5a
2. kopiujemy zawartość instalacyjnej płyty CD na dysk twardy powiedzmy do katalogi Instalator na dysku D: (D:\Instalator)
3.Uruchamiamy program nLITE i wybieramy język polskim (chyba, że ktoś jest kozak i weźmie np koreański Razz
3.W kolejnym kroku wskazujemy programowi lokalizację plików skopiowanych przez nas z płyty cd (D:\instalator) i klikamy dalej
4.Zaznaczamy wszystko poza opcjami:
"poprawki i uaktualnienia (nie ma sensu bo co miesiąc pojawiają się nowe)
oraz "sterowniki"
Jeśli chcemy aby instalacja windowsa w przyszłości przebiegała bez żadnych pytań (wkładamy płytę, wybieramy dysk a dalej samo leci Razz -instalacja nienadzorowana) to zostawiamy tą opcję włączoną
5.Wskazujemy lokalizację pobranego dodatku SP2
6.Następnie możemy zaznaczyć komponenty które chcemy usunąć z instalacji (uwaga! ich pliki instalacyjne zostaną całkowicie usunięte a więc jeśli nie wiecie co robicie lepiej nic nie zaznzcajcie). Aha i jezcze zapomniałem, że aplikacja usuwa elementy, które zostaną zaznaczone a nie odznaczone.
Warto jednak usunąć niepotrzebne pliki językowe (po co komu np. wietnamski?)
7. W zakładce "PODSTAWOWE" Wybieramy tryb instalacji na "w pełni zautomatyzowany", wpisujemy klucz produktu, typ komputera na automatyczny. W zakładce users dodajemy użytkowników, w ustawieniach regionalnych wybieramy język na polski oraz klawiaturę (zazwyczaj polish 214), strefę czasową (szukajcie Warszawy Razz), oraz w zakładce "wyświetlanie" ustawiamy swój pulpit. Jeśli ktoś chce pozbyć się kompozycji LUNA może to zrobić w zakładce "kompozycje pulpitu". Reszta jest dla bardziej zaawansowanych użytkowników.
8.Na zakładce podstawowy w kluczu "archiwa sterowników" włączamy obie opcje.
9.Trochę opcji konfiguracyjnych systemu. Jeśli chcemy zostawić oryginalne klikamy dalej, jednak ja proponuję każdemu coś zmienić pod swoje ustawienia.
10.Klikamy "tak", czekamy kilka chwil (ok 2 -5 min. w zależności od wybranych składników) i zezwalamy na nagranie płyty. Wsadzamy czystą płytę. Po wykonaniu zadania klikamy "dalej"
11. Wybieramy nagrywarkę, etykietę płyty, prędkość nagrywania (wcześniej należy wsadzić płytę), sektor botowalny na domyślny, włączamy weryfikację i klikamy "burn"
Nasza płyta instalacyjna ze zintegrowanym dodatkiem SP2 jest gotowa!
Oświadczam, że jestem autorem tekstu i zabraniam kopiowania, upubliczniania i rozpowszechniania bez mojej zgody (a tą zawsze wyrażę gdy ktoś poprosi

)