Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
problem z oc • programosy.pl

• Ogłoszenie:

problem z oc

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Postprzez MUTOPOMPKA 22 Lis 2006, 23:00

reklama
piotrek_kilan napisał(a):Mam problem z podkręceniem procka (Sempron 2.8 GHz), wydaje mi się że to problem z płytą główną tzn.: jak w biosie przestawie częstotliwość procesora , zapisze zmiany i uruchomie ponownie komputer to pisze coś takiego:
CMOS Checksum Bad
Press F2 to run Setup
Press F1 to load deflaut values and continue Shocked

Chwilka PANOWIE!!!!

Pytanko tylko 1:
Gdzie zmieniłeś częstotliwość pracy procka???? Co dokładnie zmieniałeś???

PS. Nie debatujcie nad tym, czy płyta ZZZZZ nadaje się do OC! Każda się nadaje. Jedna lepiej, druga gorzej! Ale nadaje się!
Ubuntu user (Lucid - 10.04)
Awatar użytkownika
MUTOPOMPKA
^zasłużony

Dołączenie: 17 Lis 2004, 21:38
Miejscowość: Głogów
Pochwały: 787

Postprzez piotrek_kilan 22 Lis 2006, 23:12

Robie tak:
wchodzę do biosa-->Advanced-->CPU Configuration-->Overclock Mode-->zmieniam z AUTO na CPU, AGP Async.-->włancza się opcja: CPU Frequency-->i ze standardowych "200" zmieniam np. na "210"-->zapisuje zmiany i dzieje się tak jak napisałem na początku
ASRock NF3, Sempron 2.8GHz, 1Gb Kingston, ATI Radeon 9550, Samsung 40Gb
piotrek_kilan
~user

Dołączenie: 21 Lip 2006, 12:36

Poprzednia

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości