spóbuję w miare jasno i dokładnie opisac moje pytanie-problem
otóż
na kompie mam zainstalowane 2 systemy :
jeden na C , tego aktualnie nie używam i jego będę chciał sformatować oraz drgi windows na D i na tym zawsze siedzę i go używam, jako że tamten nei jest mi potrzebny chce na nim zainstalwoac Windows RGB ( czy jakoś tak by zobaczyć co to jest )
tylko mam pewne wątpliwości , w pliku boot.ini mam zapisane tak : ( zaraz go tutaj podam )
i zawsze przy starcie kompa po 5 s uruchamia się ten drugi windows z D , moje pytanie, po formacie gdy juz zainstaluję tego nowego W RGB on będzie się uruchamiał jako pierwszy , więc nie bedzie mi się pojawial bootloader,
wiec co pozniej mam zrobić aby mi się przy starcie kompa pojawial loader z wyborem windy
czy , uruchomić ten z C świeży , i w nim zaedytować plib boot.ini na obecny ( zaraz go podam )
czy też może z plyty windy wejśc w konsole odzyskiwania i w niej wpisać komene fixboot i fixmbr ??
czy może jeszcze jakoś inaczej załatwić tę sprawę ??
oto obecny plik boot.ini
z windowsa z dysku D ktorego zawsze używam :
[
- Kod: Zaznacz wszystko
boot loader]
timeout=5
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Windows XP 2" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer