Może od początku sciagnołem sterownik do SATA do laptopa acer 5220 ze strony producenta
http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/ex_5220.html
plik nazywa się F6 Intel SATA HDD Driver Floppy Utility i jest spakowany rarem wiec go wypakowałem i są dwa foldery f6flpy32 i f6flpy64 wchodzę do tego 32 (bo XP jest 32 bitowy) i jest plik
f6flpy32.exe nie da siego otworzyć tylko jak klikne prawym to mogę go wypakować winrarem, dzięki czemu wypakowuje się plik
F32.IMA którego nie można otworzyć ani nic i nLite nie widzi jego wogóle ponieważ nie wypakował się żaden plik .inf.
Więc nie wiem co teraz
kahoona napisał(a):Poza tym - masz cały zestaw plików .inf katalogu windows/inf.
Zainstalowane w systemie oznaczone jako oemxx.inf.
to do tego pliku sterownika mogę wziąść byle jaki plik .inf ??? czy trzeba coś w nim zmodyfikować, mi juz pomysłów braknie.
[ Dodano: Dzisiaj o 22:02 ] skopiowałem inny plik .inf i zmodyfikowałem go że tylko ma zapisane w sobie
- Kod: Zaznacz wszystko
[autorun]
open=F32.IMA
a nazywa się autorun, program załączył sterownik zobaczymy czy instalka pójdzie
[ Dodano: Dzisiaj o 22:43 ] niestety teraz to nawet instalacja nie chce się włączyć, może ktoś z was miał okazje instalować xp na laptopie acer 5220 ???? Pomysły skończyły mi się doszczętnie.