przez j3zz 25 Lis 2006, 17:19
z tym to jest dziwna sprawa bo jakies pol roku temu , moze wiecej zauwazylem ze po restarcie kompa mam inne IP , wczesniej tego nie bylo w momencie zamawiania uslugi (renegocjacja umowy) powiedzieli mi ze teraz maja zmienne IP i za stale (akurat tego potrzebowalem) tez mam placic ... i rzeczywiscie przez jakis czas bylo zmienne natomiast od pewnego momentu zauwazylem, ze znowu jest stale ... szczerze mowiac nie wiem o co chodzi ... natomiast co do twojego problemu to jesli nikt nie zna lepszego (programowego) sposobu to jesli koniecznie chcesz zmieniac IP to jedyne wyjscie (sprzetowe ze tak to ujme

) to rozlaczanie modemu zupelnie od sieci i zasilania na jakies pol godzinki w wlaczenie go z powrotem ... u mnie tak bylo bynajmniej za kazdym razem ...
poza tym z takimi problemami mozesz zawsze sie skontaktowac z pomoca techniczna w samej multimedii (online) musisz jedynie przy logowaniu podac nr. HFC MAC ID modemu (tego wymagaja) a powinienes znalesc go na tyle modemu razem z innymi numerami typu S/N itd. ... nie wiem jak to wyglada na innych modelach ja mam starusienka motorole SB 4100 tyle ode mnie - uzytkownika multimedii od ponad 4 lat ...
Compaq Presario F560EM (AMD64X2 1,7Ghz, GeforceGo 6100/430, 2GB DDR2, 120GB SATA)