[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 60: Undefined index: p
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 60: Undefined index: f
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 60: Undefined index: watch
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 60: Undefined index: unwatch
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 1520: Undefined variable: help
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3823: Undefined variable: reports
zaawansowany start • programosy.pl

• Ogłoszenie:

zaawansowany start

Kosz, czyli miejsce gdzie wrzucamy wszystkie beznadziejne i nic nie wnoszące tematy.

Zaawansowany start

Postprzez Hacker 27 Kwi 2006, 17:46

Nudzi mi sie ...

Pewnie dużo osób nie raz sie wkurzało ze przy starcie kompa trzeba naciskać F8 aby wybrać inny sposób uruchamiania (tryb) np: Tryb awaryjny itd.

Trzeba na ślepo naciskać F8 aż sie pojawi nam co chcemy wybrać, ale można temu zaradzić aby komp sie nas pytał co chcemy wybrać. Wystarczy zmienić jeden plik o nazwie boot.ini

Właściwości Mój komputer - Zakładka Zaawansowane - W sekcji Uruchamianie i Odzyskiwanie klikamy na Ustawienia.

Pojawia nam sie nowe okno. Klikamy w nim na Edytuj

W pliku tekstowym napisane jest:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn

Zaznaczamy:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn

I wklejamy "piętro niżej" aby nasz dokument tektowy wyglądał tak:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]

Zamykamy zezwalająć na zmiane pliku i to wszystko. Po ponownym uruchomieniu kompa bedxziemy mieli do wyboru dwa windowsy i w czasie tego wybieramy F8
----> ZAKAZ wchodzenia na mój link !! <-----
Nie ja wymyśliłem sobie pseudo ! ! !
Hacker
~user

Dołączenie: 29 Sty 2006, 05:45
Miejscowość: Ruda Śląska
Pochwały: 2

Powróć do Kosz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości