Ronaldinio
Tak się składa że byłem maniakiem Halo i grałem weń non-stop (głównie w trybie multiplayer). Kampanię przeszedłem zbyt wiele razy aby podać dokładną liczbę.
Ronaldinio napisał(a):Słyszałem że trzeba tam aktywowac most ale nie wiem jak.
Odpowiedź jest prosta - gdy wjedziesz Warthogiem (oryginalna nazwa tego jeepa) do wspomnianego pomieszczenia zbadaj prawą część lokacji (najlepiej idź wzdłuż ściany), powinieneś odnaleźć przejście idące w górę o szerokości nieco mniejszej niż twój Warthog (ciężko je przeoczyć

), jednak uważaj

- zaraz za rogiem czai się dwóch Covenantów (największa i najsilniejsza z ras, o dziwo jednak nie najgłupsza

), pierwszy z nich będzie miał na sobie fioletowy pancerz, co oznacza rangę - w tym wypadku jest to zwykły "żołnierz", drugi natomiast będzie już nosił czerwony pancerz - groźniejszy, twardszy i jeszcze bardziej złośliwy (nie podchodź za blisko bo uderzy cię bronią - będzie boleć

). Po pokonaniu tych przedstawicieli jednej z trzech ras (nie licząc mutantów w późniejszym etapie gry) będziesz miał wolną drogę do holograficznego (jak przystało na obcą cywilizację) przełącznika. Po uzyciu nastąpi cut-scenka przedstawiająca pojawienie się "mostu" - półprzeźroczystego, błękitnego pola magnetycznego (robiącego spore wrażenie

)
Jeśli czujesz się na siłach to szczerze polecam przejście gry na poziomie Legendary - zakończenie jest rozbrajające
Autor postu otrzymał pochwałę