Siemanko. Kupiłem ostatnio chłodzenie na proca
"SilentiumPC Spartan Pro HE924" i mam dość nieoczekiwany problem z zamontowaniem go w sprzęcie z podpisu. W zestawie miałem dołączoną taką podstawkę do której mocuje się radiator i jest ona okrągła. Otóż po zdjęciu starego radiatora okazało się, że na płycie głównej wejścia na taką podstawkę są rozstawione w prostokącie i nie da rady tej okrągłej nijak przykręcić. Próbowałem na różne sposoby tego Spartana przymocować do podkładki prostokątnej od starego chłodzenia, ale było zbyt luźne i po prostu gdybym postawił PC pionowo, najzwyczajniej w świecie by wypadło

W necie wyczytałem że z tą podstawką montuje się tylko w wypadku posiadania Intela, ja mam AMD więc powinno być bez podstawki. OK, challenge accepted... ale do czego ja mam to niby przymocować ? Poszperałem po YouTube w poszukiwaniu poradników i wyczaiłem, że w wypadku AMD, do płyty zamiast podstawki powinienem mieć przykręcone takie dwa "paseczki", "listewki" czy jak to nazwać, whatever, takie jak na
TYM zdjęciu. U mnie tego cholerstwa nie ma, jest proc a w koło nic, pustka... są tylko miejsca na wkręcenie tego cholerstwa, po 2 śrubki z dwóch stron. I teraz tak: jak to dziadostwo zamontować ? Jest jakiś inny sposób ? Gdzie mogę dostać takie te ciulstwa do przykręcenia ? Jak o czymś zapomniałem to pytać!