czesc
jestem nowy, ale znam ten problem z HL 2; jesli masz wersje bez steam to wchodzisz do katalogu instalacyjnego gry -> robisz skrot na pulpicie z pliku hl2.exe -> wchodzisz we wlasciwosci skrotu -> w polu Plik docelowy piszesz: "C:\Program Files\...\Half-Life 2 Episode Two\half-life 2 episode two\hl2.exe" -steam -game ep2
oczywiscie sciezka na poczatku ma sie pokrywac z twoja sciezka dostepu; wazny jest koniec; jesli nie zadziala sproboj zmienic koniec na -non steam -game ep2 lub -nonsteam -game ep2
jesli to nie pomoze to pozostae Ci zakupienie chocby antologii HL 1 lub CS'a (koszt 40 lub 50 zeta), zarejestrowanie sie na steam i wtedy wersja "C:\Program Files\...\Half-Life 2 Episode Two\half-life 2 episode two\hl2.exe" -steam -game ep2 bedzie dzialac na 100%
Tak na marginesie ja mam konto steam i ciesze sie z tego bo po pierwsze mam swoj nick i nikt mi go nie podwedzi w statystykach, po drugie jest tam komunikator do kumpli ktorzy tez maja steam i latwo mozesz ie podpiac do gry sieciowej w ktora oni graja, bez pamietania adresow ip serverow, po trzecie wiesz o wszystkich nowinkach jakie ma VALVe i oczywiscie mozesz je zamowic (ceny niestety w dolarach), po czwarte jesli nie masz ustawionego automatycznego logowania do steam to masz pewnosc ze mlodsze rodzenstwo lub ktokolwiek inny kto nie ma swojego konta nie zagra na twoim profilu i np nie zalatwi Ci bana na serverze

Nie wspomne o tym ze w wersji steamowej gier masz lepsze modele, lepsze tekstury i zawsze swieza aktualizacje dodatkow do gry ze strony producenta

Jesli moje wskazowki nic nie daly i kolegow to zalatw sobie inna wersje hl 2

albo sciagnij starszy sterownik do grafiki taki mniej wiecej z okresu ukazania sie gry

pozdro dla maniakow valve