Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
wolna irda • programosy.pl

• Ogłoszenie:

wolna irda

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Wolna Irda

Postprzez maciek764 20 Mar 2008, 14:18

reklama
Witam. Posiadam kilkuletniego laptopa, procka ma coś 233mhz i 160MB RAM i posiada port podczerwieni. Port USB niestety ze dwa lata temu się sfajczył i już od tej pory nie działa. A że czasem nie mam dostępu do stacjonarnego i żeby coś do telefonu przesłać muszę użyć podczerwieni używam tej wbudowanej w laptopa, takie czarne kółko z tyłu :P. Mam windowsa 98 i tam jest wbudowany menadzer podczerwieni od HP bodajże. Tylko problem jest taki. Mam wyłączone ograniczenie prędkości, włączonego menadżera, sterowniki Plug and Play i podczerwień działa bardzo wolno. Sprawdzałem na SE K310i, SE W200i, Noki 6020. 1MB przesyła się 45 minut. A przecież nawet między telefonami jest szybciej, 3MB można przesłać w 10 minut. I teraz pytanie czy sprawę załatwią jakieś sterowniki inne, czy poprostu podczerwień jest taka właśnie wolna i nic się na to nie poradzi?
maciek764
~user

Dołączenie: 28 Paź 2007, 14:05

Postprzez Tofik23 20 Mar 2008, 14:23

Oczywiscie ze podczerwien jest wolna, ale nie do tego stopnia(1mb/45,minut). Sterowniki oczywiscie moga pomoc, napewno nie zaszkodza. Piszesz ze nie masz ograniczonej predkosci na porcie IR. Przy starym SE musialem ja ograniczyc, mialem podobne symptomy, czyli bardzo wolne przesylanie danych lub tez brak mozliwosci wykrycia telefonu. Pozdrawiam
Tofik23
~user

Dołączenie: 09 Wrz 2007, 12:32
Miejscowość: Elbląg
Pochwały: 5

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości