W Capture Setting:
- Capture Format Profile: MPEG-2 Good Quality;
- Captured Filename: Video;
- Snapshot File Name: Image;
- Image Format: JPEG;
- Audio – Out Control Line: Aux;
- Audio Recording Line: Aux;
- Master Stream: Audio;
- Capture Audio: mam “zafajkowane”;
- Media WorkArea Folder: C:\WinFast WorkArea
- W Capture Profile Setting, mam tak ustawione:
- Capture Format Profile: MPEG-2 Good Quality;
- Video Codec: MPEG-2 Codec;
- Capture Resolution: 720 x 576 PAL;
- MPEG-2 Bitrate Mode: Variable Bitrate;
- Video Quality: 500;
- Target Data rate (Kbps): 4000;
- Audio Codec: MPEG-1 Audio Layer-II.
W Video Setting:
- Video Standard: PAL;
- Time Shifting Quality Setting: Normal Quality.
No i mam problem w tym, że brzydki obraz mi wychodzi, tzn. trochu ciemny i nie „czysty” tzn. wygląda tak jakby na niego położono cienką siatkę, a przy odtwarzaniu w media plajerze jest trochu zniekształcony, taki w kwadraciki.
Proszę o pomoc, jeśli można ustawić lepiej w ustawieniach to proszę napiszcie jak (jaki format zapisu), chyba że jest to kwestia video na którym leci film.
A drugie, to to, że czy da się od razu zgrywać w formacie dvd, bo później mam problem z nagraniem przez nero. Posiadam do tej karty takie programy jak: Ulead DVD MovieFactory 3 SE i Ulead VideoStudio 8 SE DVD. Tym pierwszym próbowałem przez funkcję: Creative Video Disk zrobić format dvd ale nie wiem czy jest to dobry pomysł, bo później jak chciałem nagrać przez nero to przy kopiowaniu folderu VIDEO_TS, wyskakiwał mi taki komunikat: You hale addend DVD-Video kontent to a compilation type that will not result In a DVD-Video compliant disco. To create disco playable in standalone DVD-Video players, please use the DVD-Video compilation type. Po nagraniu na dvd wyskakuje napis: sprawdź dysk!!!!
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.