• Ogłoszenie:

Windows 7 - problem z bootmgr

Wszystko odnośnie systemów z rodziny Microsoft

Postprzez patrykprof 25 Kwi 2011, 20:01

reklama
Witam.
Mam pewien problem z windowsem 7. Otóż komputer jest nowy, system był oryginalnie zainstalowany w serwisie (mam do niego płytkę).
I tak, po podzieleniu dysków na kilka partycji po zresetowaniu pojawił mi się komunikat o braku BOOTMGR "żeby zrestarotwać nacisnij trala...".
Co z tym fantem zrobić? Nie mam dostępu do biosu, bo ten komunikat wyświetla się bezpośrednio po odpaleniu kompa, jeżeli chodzi o konsolę to to samo.
Jest to windows 7 home premium.
Sprzęt:
AMD Athlon II X4 640
MSI 770-C45
Goodram 4GB
Radeon HD5770

Proszę o pomoc. Dodam, że niezmiernie zależy mi na czasie.
Z góry dzięki.
patrykprof
~user

Dołączenie: 25 Kwi 2011, 19:55

Postprzez eisu 25 Kwi 2011, 22:40

Wkładasz płytę do napędu podczas wyświetlenia się błędu (ctrl alt del -restart) powinien uruchomić się instalator,pojawi się pierwsza plansza z wyborem języków formatem godziny i językiem klawiatury dajesz dalej przechodzisz do następnego ekranu w następnym ekranie będzie duuuuży napis "zainstaluj teraz" oczywiście nie klikasz tego ! szukasz gdzieś na dole tego ekranu "napraw komputer " lub coś w tym stylu.pojawi się ekran odzyskiwania systemu zaznaczasz swój system i klikasz ok lub dalej .pózniej dajesz na "narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania" system wyszuka co jest nie tak, potem klikasz zakończ lub zastosuj. powinno działać.

Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Awatar użytkownika
eisu
~user

Dołączenie: 02 Sty 2007, 01:32
Miejscowość: Bliżyn / Stratford upon Avon UK
Pochwały: 33

Powróć do System Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości