Mój problem dotyczy (NTLDR,hal.dll,chkdsk, hdd regenerator) czyli głównie o dysk twardy.
Mam poważny problem odnośnie dysku twardego. Przed wyłączeniem mojego komputera coś zaczęło jakby stukać w komputerze nie mogłem natrafić swoim słuchem co to jest więc uznałem że to nic wielkiego więc po wyłączeniu kompa poszłem spać i na kolejny dzień gdy uruchomiłem kompa pojawił mi się komunikat że nie można odnaleźć pliku ntldr więc na moim laptopie szukałem informacji jak to naprawić więc podpowiedzieli mi żeby to naprawić przy pomocy płytki instalacyjnej z XP. Uczyniłem to i w konsoli odzyskiwania przywróciłem ten plik bez problemu. Kolejnym problemem było to że pojawił się kolejny błąd system wykrył brak pliku hal.dll mimo iż przy pomocy płytki serwisowej widziałem że ten plik jest na moim kompie ale rzekomo go nie wykrywał. Po ponownym przeglądnięciu Internetu wiele osób powiedziało że dysk zaczyna się psuć i wkrótce może ulec zniszczeniu oraz utraty danych. A tam miałem około 200 gb danych, więc musiałem znaleźć sposób jak te dane odzyskać, w sieci znalazłem że jest to spowodowane uszkodzeniem sektorów i że można zeskanować kompa przy pomocy płytki instalacyjnej XP oraz wejściu do konsoli wpisać chkdsk /f oraz chkdsk /r. po zakończeniu skanu zresetowałem kompa wyjąłem płytę. A problem z hall.dll nie pojawiał się tylko tak jakby ekran windowsa ze scandisk chkdsk.

I leciało podobnie jak na obrazku tyle że miałem 1z3 poziomów do zeskanowania. za 1 próba takiego skanu doszło do pokazania takich wyników:
Segment rekordów pliku 18947 jest nie do odczytania. - i tak to szło mi od 18900 do 20100
za 2 próbą po ponownym uruchomieniu:
mapa bitowa indeksu $I30 istnieje ale brakuje odpowiadającego jej atrybutu alokacji indeksu pliku 0x7585
lub
mapa bitowa indeksu $I30 w pliku 0x7585 jest nieprawidłowa lub nie istnieje
usuwanie błędu w indeksie $30 dla pliku 30085
za 3 próbą po ponownych skanowaniu.
chkdsk odzyskuje utracone pliki.
odzyskiwanie oddzielonego pliku RFCEGD.ini (17137) do pliku katalogów 16365
Po tym skanie komputer zaczął normalnie chodzić i uruchamiać się. a te wyżej wymienione rzeczy znalazłem na dysku c w notatniku. Może i komputer normalnie chodzi i odzyskałem cześć danych poprzez przenośny dysk 500gb to teraz przechodząc do sedna. Pobrałem teraz HDD Regenerator i przy skanie mam tak że nie wykrywa sektorów tylko tak jak na obrazku.

I jak zaczekałem do końca skanowania to były cały czas literki D. O co chodzi?

Czy mój dysk jest aż tak uszkodzony i trzeba go wymienić czy zeskanować go jakimś innym programem który moglibyście mi polecić jestem mało doświadczony w komputerach i w tym programie więc opisałem jak to wyglądało u mnie. Powiedzcie co mam robić dalej?