• Ogłoszenie:

Nie widzi dysku

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Nie widzi dysku

Postprzez KamilK 19 Lis 2008, 22:00

reklama
Witam...problem jest nastepujacy....odpalam komputer i po chwili mielenia wyskakuje napis że HDD Failure czy cos w tym stylu i chce żeby mu podać Cd...Wrzucam mu CD z Vista zeby skorzystać z konsoli lub podobnego narzedzia ale nie moge bo nie widzi mojego Hdd...Kolejna moja rozpaczliwą próba jest wejscie do Biosu...wchodze w Integrated Peripherals---->SATA AHCI Mode i SATA Native Mode przestawiam na Enable....restart...coś mieli na czarnym ekranie,naped CD wykrywa(bo też jest na SATA) ale dysku nadal nie...macie moze jeszcze jakies pomysły czy to wszystko oznacza ze dysk padł na amen??pozdrawiam
Kiedy pije, pije szczerze, kiedy pije Bóg mnie strzeże...
Awatar użytkownika
KamilK
~user

Dołączenie: 14 Lut 2006, 22:55
Pochwały: 20

Nie widzi dysku

Postprzez Okocza 19 Lis 2008, 22:06

otworzyć obudowe i popoprawiać kable od dysku i napędu na początek.
eMachines E730G - Core i5-430M, 2GiB RAM, ATI Mobility Radeon HD5470, WD 320GiB; Cort Z-44,DR 0.09-0.42, Peavey Backstage
Mac OS X 10.7.4 Lion // Windows 7 Professional x64 // NIE POMAGAM NA PW/GG/E-MAIL
Image
"Moje Ego i Anima spotykają się i wymieniają przepisami na ciasteczka" - Maynard James Keenan
Awatar użytkownika
Okocza
~user

Dołączenie: 19 Mar 2006, 11:53
Pochwały: 406

Re: nie widzi dysku

Postprzez KamilK 19 Lis 2008, 22:10

mój bląd....przepraszam....zapomniałem dodać że to już robiłem
Kiedy pije, pije szczerze, kiedy pije Bóg mnie strzeże...
Awatar użytkownika
KamilK
~user

Dołączenie: 14 Lut 2006, 22:55
Pochwały: 20

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości