Mam pewien problem, a więc:
Około 1,5 roku temu miałem neostradę 1mb. Internet działał bez zarzutów, tylko cena była wadą - 76zł/umowa na rok. Wtedy na rynku pojawili się alternatywni operatorzy na łączach TP (natia, multimo). Wiele osób zdecydowało się przejść z TP do netii, gdyż internet praktycznie ten sam, a cena niższa. Ja też się zdecydowałem na coś takiego. Modem zostawiłem sobie ten od neo (thomson speedtouch), umowa podpisana, miesiąc czekania i nareszcie działa. Internet z netii mam już od roku. Od samego początku działa bez zarzutów. Jedyne co mi nie daje spokoju, to jakieś dziwne błędy (zaznaczone na screenie na czerwono) :

Czasem pojawia się po prostu "wysyp" tych błędów, tzn. próbuje włączyć jakąś stronkę (obojętnie jaką), lecz się nie da, w ogóle się nie ładuje, a w statystykach połączenia cały czas rośnie ilość tych błędów. Ponowne połączenie nic nie daje, tak więc muszę ponownie uruchamiać komputer, co jest denerwujące.Dzwoniłem na infolinię żeby dowiedzieć się skąd te błędy i czy mają jakiś wpływ na jakość internetu. Niestety (nie wiem dlaczego) nie byli w stanie mi pomóc. Dodam, że gdy miałem neostradę te błędy nie występowały. Więc tu pojawia się moje pierwsze pytanie: Co to za błędy, skąd się one biorą i czy w jakiś sposób mają wpływ na jakość/szybkość działania internetu, no i jak się ich pozbyć ????
Kolejny problem pojawił się kilka dni temu. Mianowicie internet pod dużym obciążeniem (np. ściąganie czegoś, oglądanie TV) samoczynnie się rozłącza i potem przez kilka minut nie chce się połączyć. Wcześniej tego nie było, dopiero od kilku dni. Więc tu kolejne pytanie: Dlaczego tak się dzieje i co zrobić by tak nie było ????
Myślałem też, że może kupię jakieś urządzenie zamiast tego modemu (jakiś router czy coś) może to rozwiąże te problemy ?? Sam już nie wiem. Liczę na waszą pomoc.
[ Dodano: Dzisiaj o 11:50 ]
Naprawdę nikt nie pomoże ????