Na swieta i urodziny uzbieram troche kaski i chcialbym sobie zmodernizowac troszke komputer. Niestety kompletnie nie znam sie ani na sprzecie, ani na cenach, a zawsze jak kupowalem cos na wlasna reke to potem okazywal sie bubel

Dlatego tym razem chcialbym prosic ekspertow o rade. Na moim kompie ogolnie mozna grac w niewymagajace gry jak Painkiller, ale przy Need for speed underground czy World of Warcraft juz mi sie komp czesto buntuje, gry krzacza sie potwornie w tych najwazniejszych momentach. Chcialbym przedewszystkim poprawic predkosc dzialania gier, dysk twardy dokupie innym razem, czesciowo z tego co zarobie ze sprzedazy starych czesci mojego komputera.
Budżet: 900-1000 zł
Obecna konfiguracja:
Typ procesora: Intel Celeron, 1700 MHz (17 x 100)
Nazwa płyty głównej: ASRock G Pro (3 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Mikroukład płyty głównej: SiS 650
Pamięć fizyczna: 512 MB (PC2700 DDR SDRAM)
Karta wideo: NVIDIA GeForce4 Ti 4800 SE (128 MB)
Akcelerator 3D: nVIDIA GeForce4 Ti 4800 SE
Karta dźwiękowa: Creative SB Live! 5.1 Digital (SB0220) Sound Card
Dysk fizyczny: ST310211A (10 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)
Napęd: HL-DT-ST CD-RW GCE-8160B (16x/10x/40x CD-RW)
Napęd: PIONEER DVD-ROM DVD-121 (16x/40x DVD-ROM)
Co do zasilacza to nie mam pojecia, kupilem rok temu jakis za 50 zl jak mi padl stary.
Brak floopa, bo wymienialem go juz 3 razy i zawsze po jakims czasie padał

Na moje wlasne laickie oko powiedzialbym ze przydalo by sie wymienic procesor (wiec znajac zycie i plyte glowna), ale jak pisalem naprawde kiepsko sie na tym wszystkim znam i nie chce znowu popelnic gafy lub dac sie nabrac przez sprzedawce.
Pozdrawiam wszystkich