Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
jak wykonać boot z pendrive. • programosy.pl

• Ogłoszenie:

jak wykonać boot z pendrive.

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Jak wykonać boot z pendrive.

Postprzez Low ID 17 Lip 2008, 17:02

reklama
Witam. Mam problem. Otóż gdy próbuję cokolwiek boot'nąć z napędu CD/DVD to dochodzi do pewnego momentu a potem albo się zawiesza albo się restartuje. Myślałem że pomoże tutaj boot z innego źródła (lecz jedyne jakich mógłbym użyć to albo Pendrive, albo karta pamięci.) Wiem jak to było by można zrobić przez bios jednak mój laptop posiada tylko opcję HDD, floppy, CD/DVD i Lan. Oczywiście nie posiadam wejścia na dyskietki. Czy ktoś mi może w takiej sprawie pomóc. Podałbym chociaż nazwę biosu ale nie wiem czy jest dobra. Insyde Software MobilePRO Ver. 1.01. Zaś w książeczce jest napisane tylkoOne 512KB Flash ROM Phoenix BIOS.
Awatar użytkownika
Low ID
~user

Dołączenie: 17 Wrz 2007, 12:38

Postprzez Mike 26 Lip 2008, 08:26

Low ID napisał(a):mój laptop posiada tylko opcję HDD, floppy, CD/DVD i Lan

więc nie dasz rady zbootować usb, czy czytnika kart

Low ID napisał(a):Otóż gdy próbuję cokolwiek boot'nąć z napędu CD/DVD to dochodzi do pewnego momentu

jeżeli wiesz, że płyta którą bootujesz jest na pewno bootwalna (sprawdz na innym kompie), to wyłącz w BIOSie wszystkie zbędne urządzenia (karta dzwiękowa, modem, itp....) poza tym odłącz od lapa wszystkie zbędne urządzenie zewnętrzne (drukarki, skanery, kable od sieci-RJ45)
Awatar użytkownika
Mike
*mod

Dołączenie: 16 Gru 2005, 13:30
Pochwały: 989

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości