• Ogłoszenie:

Avira 10 - opinie

Wszystko na temat programów: skąd pobrać, instalacja, użytkowanie, problemy, poszukiwane programy.

Avira 10 - opinie

Postprzez Arobar 26 Mar 2010, 23:22

reklama
Co sądzicie o najnowszej wersji aviry? Osobiście spodziewałem się czegoś więcej - mam wrażenie, że bardziej muli komputer, a nie daje nic w zamian. Silnik wyszukiwania chyba nadal pozostał ten sam: u mnie V8, a virus definition file (?) V7. Nadal jest problem (ten sam) z wykrywaniem wirusów tam gdzie ich nie ma i koszeniu mi sprawnych (oryginalnych!) plików od programów.

Nie spotkałem się nigdzie z testem nowej wersji (dostępna chyba od kilku dni), ale jak nic się nie zmieniło w najważniejszych aspektach to nadal musi być duża ilość pomyłek. Tak przynajmniej widziałem w jednym z testów poprzedniej wersji - rewelacyjna wykrywalność, ale i bardzo dużo pomyłek (chyba nawet do 20-25%).

jakie są wasze odczucia podczas używania najnowszej wersji, warto szukać jakiejś alternatywy? Program jest (był?) niby bardzo chwalony za granicą, jednak nowa wersja jakby coraz bardziej mnie rozczarowuje.
Awatar użytkownika
Arobar
~user

Dołączenie: 03 Cze 2005, 22:38
Pochwały: 12

Avira 10 - opinie

Postprzez MaTi 27 Mar 2010, 11:06

Na temat nowej aviry dość rozpisał się user nowyxxl w komentarzu Avira AntiVir, osobiście miałem najnowszą avire przez 30minut i co zauważyłem to trudności z UPDATE.
Awatar użytkownika
MaTi
@admin

Dołączenie: 31 Paź 2003, 14:22
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Pochwały: 206

Avira 10 - opinie

Postprzez Arobar 27 Mar 2010, 11:50

Trudności z update to jeszcze nic - najbardziej przeszkadza mi blokowanie sprawnych programów. Nie mam pojęcia jak je odblokować, a Avira chcę je co najwyżej usunąć (opcji odblokowania nawet nie ma).

Chyba też na najbliższe miesiące zainteresuje się programami konkurencji, aczkolwiek nie wiem którymi powinienem się zainteresować. W testach niby Avast wypada bardzo dobrze, ale jakoś byłem zniechęcony tym programem po dłuższym używaniu, może coś się przez ostatnie lata zmieniło.
Awatar użytkownika
Arobar
~user

Dołączenie: 03 Cze 2005, 22:38
Pochwały: 12

Avira 10 - opinie

Postprzez Filas 27 Mar 2010, 14:39

Bierzesz nazwę pliku i dodajesz do wykluczeń. Wtedy nie zblokuje pliku.
CAL[recabl cordial cmk422]\PFE012[grey filters]\HD681gejmingedyszon skarpetamod\KNS8400 & ProdigyHD2!
ImageImage
Awatar użytkownika
Filas
~user

Dołączenie: 23 Sie 2005, 13:17
Miejscowość: Gdzieś daleko stąd.
Pochwały: 52

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 63 gości