Mam taki problem. Otóż, posiadam grę Diablo 2, która z jakiś przyczyn nie chce się uruchomić. Instalacja przebiega bez najmniejszych problemów, wybieram instalacje pełną (filmy, muzyka itp, bez konieczności zmiany płyt w trakcie gry). Po instalacji instaluje najnowszego patcha do Diablo 2 (1.11b). No i po tym wszystkim elegancko wyłączam komputer (zapobiegawczo). Po tych czynnościach gra nijak chce się uruchomić. Nie używam cracków, gdyż wcześniej gra chodziła bez nich (o ile mnie pamięć nie myli). A, i jeszcze jedna rzecz. Po jakiś 10 minutach od próby uruchomienia gry wywala błąd:
- Kod: Zaznacz wszystko
Błąd napędu CD-ROM. Proszę się upewnić, że płyta z grą Diablo II znajduje się w napędzie CD-ROM, a następnie kliknąć na "Spróbuj ponownie"
No i teraz tak, posiadam piracką płytę PLAY CD, która jest oczywiście w napędzie. Gra nie rusza. Grę instalowałem z obrazów 3cd w formacie ISO. Podczas próby uruchomienia gry obraz płyty PLAY CD jest zamontowany. Próbowałem z obrazem, płytą, instalowałem nowe i stare stery do grafiki, instalowałem "direxa" i nic. Po prostu nie mam pojęcia co jest nie tak. Jakiś rok temu grałem na tym samym sprzęcie w Diablo 2 i wszystko było ok. Macie jakieś pomysły? Posiadam dodatek LOD, ale próbowałem także z dodatkiem uruchomić grę i nic. Kilka razy próbowałem instalować grę w różnych lokacjach (czyściłem wtedy rejestr itp) i dalej nic. Na linuksie OpenSuse 10.3 gra odpala się, ale tam z kolei wywala błąd już przy ładowaniu się planszy (treści w tej chwili nie pamiętam:P). Wina Windy? Proszę o pomoc zdesperowanemu człowiekowi:) Pozdrawiam:)
Zapomniałem dodać, że gra jak najbardziej spełnia wymagania gry. Napisałem co prawda, że grałem w nią wcześniej, z czego można było to wywnioskować, ale jak to napiszę konkretnie będzie lepiej:)