Witam wszystkich; ...mam problem z internetem ,a dokładniej to ujmując z pr.antywirusowym Kaspersky Pure 2.0, i choć do końca nie wiem co jest grane ,bo może nie ON jest winien lecz......ja ,(nie jestem specem w tej branży)...mam zainstalowany pr.W.Vista Home Premium, w zeszlym roku zainstalowałem pr.K.Pure 2.0....internet mam w Playu, kiedy w lutym zeszłego roku zainstalowałem modem Playa, to do pazdziernika miałem bezproblemową pracę komputera , jednak w pazdzierniku coś się pojawiło w komputerze że nie mogłem nawet otworzyć strony startowej ,moje hasło było bezużyteczne ,a Kasperskiego jak by nie było??...oczywiście było czyszczenie komputera i ponowne wgranie programu, pomogło na jakiś miesiąc, potem znowu z mniejszym lub większym natężeniem coś spowalniało pracę , lykało moje GB, tak że musiałem dokupować dodatkowe , nie mogłem zamknąć komputera w żaden sposób ,tylko przez wyciągnięcie kabla , i inne bliżej nie sprecyzowane działania z których nie byłem zadowolony,(domyślałem się pr.szpiegującego)na moje meile jakie kierowałem do Serwisu Kasperskiego otrzymywałem bardzo lakoniczne odpowiedzi , po przeskanowaniu komputera programem jaki został mi polecony przez serwis , ponoć nic nie wykryło, jednak zostało usunięte jakieś okienko które wyskakiwało mi na ułamek sekundy, nie można było jednak stwierdzić co to jest ,a trwało to około trzy miesiące ,teraz nic się nie pojawia , jednak dziwi mnie sprawa powyższa ; dlaczego nie ma żadnej reakcji ze strony Kasperskiego ? coś się dzieje a Kasperkiego jak by nie było,nie uruchamia się też czasami aplikacja tego programu ,czego dowodem sa komunikaty jakie się pojawiaja.....kiedy surfowałem po stronach internetowych zawsze przy danym temacie była ikona kasperskiego ,zielona lub ciemno-szara ....teraz tego nie ma ?..............może tego jest trochę dużo ale czy znajdzie się odważny by mi w tym pomuc.....z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam Ryszard.M