• Ogłoszenie:

podkład dźwiękowy w powerpoint

Wszystko na temat programów: skąd pobrać, instalacja, użytkowanie, problemy, poszukiwane programy.

podkład dźwiękowy w PowerPoint

Postprzez Napster 30 Maj 2006, 19:13

reklama
Siema. Mam problem. Otóż chodzi o podkład dźwiękowy w programie do prezentacji - POWER POINT (2003). Nie wiem jak go podłożyć. Jak dam Wstaw -> Filmy i dźwięki -> dźwięk z pliku... to pojawia się taki mały głośniczek. Po naciśniejciu włącza się muzyczka ale jak kliknę myszką aby przejść do następnego slajdu to muzyka się wyłącza i w następny, slajdzie w ogóle nie leci. Jak zrobić aby muzyka leciała cały czas...

PZDR
AMD Athlon 2500+ (Barthon), 640 DDR RAM, Sapphire Radeon 9800 SE, HDD 200 GB, Lite-On DVD-RW, Sound Blaster Live! 5.1
Awatar użytkownika
Napster
~user
 
Posty: 776
Dołączenie: 05 Cze 2005, 18:22
Miejscowość: Łęknica (Lubuskie)
Pochwały: 17



Postprzez Amistad18 30 Maj 2006, 19:24

ja masz ten głośniczek to musisz na niego kliknąć prawym > edytuj obiekt dzwięk > i zaznacz w pętli do zatrzymania.... napisz czy podziałało czy dalej sie rozpisywać 8) 8) ...

Autor postu otrzymał pochwałę
i po ptokach ....
Amistad18
~user
 
Posty: 4441
Dołączenie: 03 Sie 2005, 11:25
Miejscowość: Bydgoszcz
Pochwały: 335



Postprzez krisu 30 Maj 2006, 19:26

jaką masz wersje PowerPointa ?
Awatar użytkownika
krisu
~user
 
Posty: 1761
Dołączenie: 16 Gru 2005, 22:39
Pochwały: 84



Postprzez Amistad18 30 Maj 2006, 19:27

krisu napisał(a):jaką masz wersje PowerPointa ?

to raczej nic nie robi :roll: :roll: , w każdej masz o samo, jedynie mogą sie zmieniać nazwy poleceń, ale to raczej nie jest duży problem żeby sie skapnąć że o to polecenie włąsnie chodzi ;) ;) ...
i po ptokach ....
Amistad18
~user
 
Posty: 4441
Dołączenie: 03 Sie 2005, 11:25
Miejscowość: Bydgoszcz
Pochwały: 335



Postprzez krisu 30 Maj 2006, 19:29

Amistad18 napisał(a):to raczej nic nie robi Rolling Eyes Rolling Eyes , w każdej masz o samo

robi robi

kolega ma xp a ja 200 i zupełnie inaczej sie to ustawia
Awatar użytkownika
krisu
~user
 
Posty: 1761
Dołączenie: 16 Gru 2005, 22:39
Pochwały: 84



Postprzez qrminator 30 Maj 2006, 19:32

Po dodaniu klikasz na glosniczek ppm->animacja niestandardowa -> w okienku po prawej klikasz na utwór ppm -> opcje efektu ->zakladka efekt -> zatrzymywanie odtwarzania po (daj np 99)

Pozdrawiam

Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
qrminator
~user
 
Posty: 945
Dołączenie: 23 Cze 2005, 09:33
Pochwały: 38



Postprzez Napster 30 Maj 2006, 19:53

Ooooo wielkie dzięki!
Jest jeden jeszcze problem.....
Otóż:

Muszę zrobic prezentację z nagranym głosem (czytanie tekstu z prezentacji). Nagrałem za pomocą NeroWave Editor i zapisane są w plikach WAV. Teraz chcę umieścić to w prezentacji... jednak jest problem. Gdy daję odtwórz z pliku to działa to na zasadzie lokalizacji z folderu... jednak jak wgram to prezentację na CD to nie odtworzy mi w SZKOLE z folderu E:\dźwięki\glos.wav a będzie próbowało odtworzyć z C:\Documents and Settings\Napster\Pulpit\Prezentacja\dźwięki\głos.wav :? :? :?

Czy da się OSADZIĆ plik w prezetacji????? :cry:
AMD Athlon 2500+ (Barthon), 640 DDR RAM, Sapphire Radeon 9800 SE, HDD 200 GB, Lite-On DVD-RW, Sound Blaster Live! 5.1
Awatar użytkownika
Napster
~user
 
Posty: 776
Dołączenie: 05 Cze 2005, 18:22
Miejscowość: Łęknica (Lubuskie)
Pochwały: 17



Postprzez Amistad18 30 Maj 2006, 19:56

qrminator do twojego sposobu dodam:

Image

napster napisał(a):Czy da się OSADZIĆ plik w prezetacji?????

jasne że sie da :) :) .... ostatnio Lukesh miał ten sam problem, musisz mieć tego WAVa w tym samym foldeze co masz prezentacje i wtedy go dopiero dodać ;) ;) ...

Autor postu otrzymał pochwałę
i po ptokach ....
Amistad18
~user
 
Posty: 4441
Dołączenie: 03 Sie 2005, 11:25
Miejscowość: Bydgoszcz
Pochwały: 335



Postprzez qrminator 30 Maj 2006, 20:14

Ja jak robilem prezentacje to najpierw, w pierwszej sesji wypalilem podklad dzwiekowy na plytke i w prezentacji zmienilem sciezke dzwieku na ta z cd, na koniec, w kolejnej sesji wypalilem plik prezentacji... Odpalalo sie wszystko ladnie z plyty :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
qrminator
~user
 
Posty: 945
Dołączenie: 23 Cze 2005, 09:33
Pochwały: 38



Postprzez Napster 30 Maj 2006, 23:54

Amistad18 jednak trzeba było wszystko do jednego folderu. THX! Pomogło!

Żeby nie zakładać nowego tematu... mam kolejny problem z dźwiękiem. :mrgreen:

Otóż. To będzie taki quiz gdzie będą do wyboru odpowiedzi. Gdy kliknie się na złą odpowiedź ma odtwarzać się nagrany przeze mnie głos informujący o nieprawidłowej odpowiedzi. Klikam prawym przyciskiem myszy na pole tekstowe prawym przyciskiem (wariant A, B, C, D jest każdy w osobnym polu tekstowym). Klikam na Hiperłącze, wybieram plik dźwiękowy WAV i wszystko ok. Włączam pokaz slajdów aby to sprawdzić i Windows informuje mnie o zagrożeniu wirusami... :? :? :? :? ... i zamiast plik odtwarza się w prezentacji to odtwarza się w Winampie.... :cry: :cry: :cry:


Pozdrawiam! :mrgreen:
AMD Athlon 2500+ (Barthon), 640 DDR RAM, Sapphire Radeon 9800 SE, HDD 200 GB, Lite-On DVD-RW, Sound Blaster Live! 5.1
Awatar użytkownika
Napster
~user
 
Posty: 776
Dołączenie: 05 Cze 2005, 18:22
Miejscowość: Łęknica (Lubuskie)
Pochwały: 17



Postprzez will7 31 Maj 2006, 01:11

napster napisał(a):Klikam na Hiperłącze, wybieram plik dźwiękowy WAV


Nic dziwnego że otwiera się winamp. Jeśli podałbyś w hiperłączu link do strony to otworzyłby się w przeglądarce.
A rozwiązanie: kliknij prawym na hiperłączu, ustawienia akcji i zaznaczasz odtwórz dzwięk.
P.S. Po kliknieciu na odpowiedz coś ma się otworzyć (strona czy coś z jakims znakiem) czy ma być tylko sam dzwięk. Jeśli sam dzwięk to nawetnie musi być hiperłącza tylko to co wyżej a w slajdzie będzie wyglądało tak samo.

Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
will7
~user
 
Posty: 540
Dołączenie: 23 Cze 2005, 17:44
Pochwały: 63



Postprzez Napster 31 Maj 2006, 12:58

will7 wielkie dzięki! Pomogło! :wink: Trzeba było dać Ustawienia akcji -> Inny dźwięk.... THX!

Kolejny problem z dźwiękiem :mrgreen: :mrgreen:

Otóż: wszystko działa, muzyka leci sobie w tle, jak przechodzę z slajdu na slajd czyta polecenia z pliku WAV. W prawym dolnym rogu baba kazała nam zrobić nawigacje (strzałka w prawo - przejście do następniej strony, strzałka w lewo - powrót do poprzedniej i domek jako powrót do strony głównej). Wszystko śmiga. Ale jak po kolei słucham poleceń i chcę wrócić do poprzedniej strony to tego polecenia nie odtwarza już z poprzedniej strony, tylko leci sama muzyczka. Jak to naprawić?

PZDR
AMD Athlon 2500+ (Barthon), 640 DDR RAM, Sapphire Radeon 9800 SE, HDD 200 GB, Lite-On DVD-RW, Sound Blaster Live! 5.1
Awatar użytkownika
Napster
~user
 
Posty: 776
Dołączenie: 05 Cze 2005, 18:22
Miejscowość: Łęknica (Lubuskie)
Pochwały: 17




Powróć do Programy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości