Chciałbym odzyskać pewne pliki z dysku (dość ważne zdjęcia). Od kilku miesięcy miałem z nim problemu, zaczął się psuć itd, pojawiały się błędy odczytu i komputer się nie uruchamiał. Wtedy robiłem format dysku C i reinstalowałem system (oczywiście te pliki są na partycjach innych niż systemowa). DZisiaj chciałem w końcu skopiować te zdjęcia na nowy, działający komputer, ale ten na ktorym znajdowały się zdjęcia zawiesił się i oczywiście nie włączył. Gdy chciałem jak zawsze zrobić reinstalkę (taką awaryjną, ostatnią, bo ten komp nie jest mi już potrzebny i nie będę kupował mu nowego dysku) i zainstalować XP, to tam gdzie zawsze formatowało się dane partycje widac tylko że istnieje wolne miejsce obejmujące cały dysk, czyli że instalator nie wykrywa istniejących partycji D i E (pod win 7 w ogole nie czyta płyty instalacyjnej). NIe chce przydzielać mu od nowa partycji żeby przypadkiem nie skasować zupełnie tych zepsutych, ale istniejących jeszcze danych. Da się więc jakoś odzyskać te zdjecia (dla przypomnienia, na kompie bez systemu instalacyjnego) czy lepiej nie ryzykować i oddać to w ręce specjalistów?
PS mam dysk WD Caviar 320GB.