Hmm. Było takich kilka, ale na pierwszym miejscu stawiam genialną grę jaką niewątpliwie była MAFIA. Cudowna jak na tamte czasy grafika, niesamowity klimat i grywalność. Przeszedłem tę gre chyba cos koło 10 razy i jeszcze mi sie nie znudziła, mogę przechodzic ja w kółko. Takie gry się zdarzaja naprawdę rzadko.

Na drugim miejscu stawiam przygodówkę The Longest Journey, która również wciagneła mnie niemiłosiernie swoim ekstra klimatem, fajnymi zagadkami i super sceneriami. Druga częsc czyli Dreamfall, choc całkiem niezła, to już duzo straciła, głównie przez to przejscie w 3D i zagadki na marnym poziomie. Jednymi z najlepszych gier w jakie grałem były również obie częsci przygodówki Syberia. podobnie jak w TLJ, klimat, zagadki i piękne scenerie zrobiły swoje

Z samochodówek najbardziej mi sie podobały pierwsza część NFS i NFS Porshe. Również bardzo dobre były dwie pierwsze częsci Colin McRae Rally, potem juz zeszły na psy. Bardzo dobrą grą była tez wydane w 2000 roku Rally Champinship. Bardzo fajny model jazdy i zniszczeń, jak na tamte czasy i ekstra klimacik brytyjskich wiosek i bezdrozy, gdyz w grze bralismy udział w prawdziwych rajdach rozgrywających się w Wielkeij Brytani, na bardzo dobrze odwzorowanych prawdziwych oesach. Z gier FPP czy jak to się teraz mówi FPS najbardziej podobały mi się Far Cry i genialny Half-Life, zarówno pierwsza jak i druga część, chcoć znacznie bardziej podobała mi sie dwójka. Z gier TPP bardzo dobrymi grami są druga część Hitmana i ostatnia(jak na razie) czyli Hitman Blood Money. Bardzo podobała mi sie też seria Splinter Cell, z wyjątkiem ostatniej częsci Double Agent, która była raczej średnia i zdeka nudnawa. Bardzo fajnymi gierkami były też obie czesci Medievil na PSX, które miały fajny humorek a'la horror z przymruzeniem oka. Jeśli idzie o strategie, to jedne z lepszych w jakie grałem to też juz dośc leciwa gra Theme Hospital, gra była naprawdę dobra i ten zarąbisty humor, który pokazywał służbę zdrowia w krzywym zwierciadle, tyle, że jesli odnieśc tę grę do naszej rzeczywistości, to można powiedzieć, że gra była o naszej polskiej słuzbie zdrowia

Bardzo fajne były tez trzy pierwsze częsci The Settlers i świetna gra wzorowana na settlersach Alien Nations 2. bardzo dobrych gierek było sporo, nie da się wymienic tej jednej. Było jeszcze bardzo duzo ekstra gierek na Amidze, czy wczesnym PC, jak np Super Frog, Desert Strike, Formula1 Grand Prix, która to była jedyną chyba w tamtych latach scigałką na Amigę w 3D(Grafika była wektorowa bez tekstur

), również super seria ascigałek Lotus, ekstra seria przygodówek swojego czasu jakimi były gry Goblins, niesamowita gra Another World i druga jej czesć Flashback i jeszcze by się trochę tu znalazło, no ale koniec juz na razie bo się za bardzo rozpisałem

Płyta główna: ASROCK AM2NF3-VSTA, Procesor: AMD Athlon 64 3000+ AM2(1,8GHz@2,55GHz), Karta graficzna: Palit GeForce 7600GT 256MB GDDR3 1.4ns 560/1400@690/1720, Karta dźwiękowa: Sound Blaster Audigy SB0090, Pamięć RAM: GOODRAM 2x1024MB DDR2 800MHz@850MHz CL5 , HDD: 160GB Western Digital WD1600JB, CD/DVD: LITE-ON DVDRW SHW-160P6S + LITE-ON DVD SOHD-167T, Zasilacz: MODE COM FEEL II 500Wat, Obudowa: Tracer VIVO, Monitor: Samtron 76E