Witam. Pytam was o poradę co zrobić ale po kolei. Zakupiłem xbox'a 360 26 listopada z tej
aukcji. Patrzę wszystko ładnie całkiem dobra cena,
brak bana, dwa pady i kilka gierek. Był to prezent dla mojego brata pod choinkę. Na gg pytałem się dobitnie sprzedającego czy aby na pewno nie jest zablokowana, on mówił kategorycznie, że nie więc kupiłem. Paczkę dostałem 8 dni później. Jako że to był prezent nie chciałem pokazywać bratu konsoli więc jak on wyszedł sprawdziłem na szybko czy wszystko z nią ok. Zagrałem sobie w Forze 3 nie było problemu. Po schowaniu konsoli spytałem się poprzedniego właściciela jak się nagrywa gierki na dysk. Wszystko mi wytłumaczył. Jednak kiedy 24 grudnia rozpakowałem prezent i chciałem zainstalować grę zobaczyłem na ekranie błąd, że nie można zainstalować gry. Spytałem się poprzez e-mail czy robię wszystko dobrze on powiedział ze tak. Jednak po kilkunastu próbach zdenerwowałem się i dzisiaj zadzwoniłem do Microsoftu w celu sprawdzenia czy jest z xbox'em wszystko ok. Pan z obsługi powiedział mi, że niestety konsola jest zbanowana. Więc natychmiast zadzwoniłem na komórkę sprzedającego ale odebrała jego żona czy tam dziewczyna i powiedziała, że będzie dopiero po 22. A więc zadzwoniłem po tej 22 po ok 20 próbach dzwonienia na dwa telefony odebrał i powiedział, że jak wysyłał to wszystko było ok. Powiedział, że nie wie co ja przez miesiąc robiłem ze sprzętem i że to pewnie moja wina bo na pewno nie jego. Konsoli nie podłączałem do neta bo wiedziałem czym to grozi. Powiedziałem, że zgłoszę to na policję i allegro ale to go nie wzruszyło. Dodam jeszcze że aukcja została wystawiona z konta jego koleżanki. Co mogę zrobić? Dodam, że mam konto na allegro założone na mnie, a nie mam 18 lat (w czerwcu skończyłem 16).