• Ogłoszenie:

Komunikat: połączenie nie jest prywatne

Wszystko odnośnie szerokiej tematyki Internet, oraz sieci komputerowe

Komunikat: połączenie nie jest prywatne

Postprzez troll83 10 Paź 2014, 20:49

reklama
Dzień Dobry
Od pewnego czasu pojawia się dziwny komunikat, gdy chcę wejśc na jedną ze stron.
Co zrobic? Co odinstalowc, czy coś?
Załączniki
ooooo.JPG
a to screen tego czegoś
troll83
~user
 
Posty: 185
Dołączenie: 15 Paź 2008, 20:06



Dziwny komunikat...

Postprzez ToServeAndProtect 10 Paź 2014, 21:43

po prostu połączenie nie jest szyfrowane. u mnie stronę wyświetla prawidłowo z kłudeczką zieloną. wyczyść ciasteczka i cache dla tej konkretnej strony
| MSI X470 GAMING PLUS | AMD Ryzen 7 2700 | Kingston HyperX DDR4 Fury Black 16GB | PNY GeForce GTX 1080 XLR8 8GB GDDR5X | AOC Q3279VWFD8 31.5" + IIYAMA ProLite E2407HDS 24" |
| SSD Samsung 860 Evo 512GB + SSD Samsung 830 128GB + SSHD Seagate 2TB + WD Caviar Blue 650GB + WD Caviar Green 1TB | Powered by Supremo FM2 Gold 750W |

Image

Image
Awatar użytkownika
ToServeAndProtect
»ekspert
 
Posty: 14516
Dołączenie: 12 Maj 2006, 16:36
Miejscowość: Warszawa
Pochwały: 461



Dziwny komunikat...

Postprzez troll83 10 Paź 2014, 21:48

jak to zrobic?
troll83
~user
 
Posty: 185
Dołączenie: 15 Paź 2008, 20:06



Dziwny komunikat...

Postprzez ToServeAndProtect 10 Paź 2014, 22:22

https://support.google.com/chrome/answer/95582
| MSI X470 GAMING PLUS | AMD Ryzen 7 2700 | Kingston HyperX DDR4 Fury Black 16GB | PNY GeForce GTX 1080 XLR8 8GB GDDR5X | AOC Q3279VWFD8 31.5" + IIYAMA ProLite E2407HDS 24" |
| SSD Samsung 860 Evo 512GB + SSD Samsung 830 128GB + SSHD Seagate 2TB + WD Caviar Blue 650GB + WD Caviar Green 1TB | Powered by Supremo FM2 Gold 750W |

Image

Image
Awatar użytkownika
ToServeAndProtect
»ekspert
 
Posty: 14516
Dołączenie: 12 Maj 2006, 16:36
Miejscowość: Warszawa
Pochwały: 461



Komunikat: połączenie nie jest prywatne

Postprzez troll83 13 Paź 2014, 21:37

Usunąłem wszystkie ciasteczka, bo nie wiem jak usunąc dla tej konkretnej strony. Niestety nic to nie dało, ktoś ma inne pomysły?

Dodano Dzisiaj, 22:01:
No to nieźle, forum "specjalistów" od instalowania gierek, bez urazy, ale jak trudniejszy temat to nikt nie czai.
troll83
~user
 
Posty: 185
Dołączenie: 15 Paź 2008, 20:06



Komunikat: połączenie nie jest prywatne

Postprzez Mike 14 Paź 2014, 22:14

Tu podanych jest sporo opcji >> https://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome-pl/u7mPt57AFv0
Zweryfikuj to (mam na myśli głównie instalację certyfikatu, skanowanie kompa, weryfikację na internet explorer).
Awatar użytkownika
Mike
*mod
 
Posty: 10264
Dołączenie: 16 Gru 2005, 13:30
Pochwały: 989



Komunikat: połączenie nie jest prywatne

Postprzez troll83 16 Paź 2014, 21:58

Zweryfikowałem to wszystko i nic nie pomaga, a na dodatek komunikat zaczął pojawiac się na kolejnej stronie, gdy chcę wejśc na swoją pocztę na tlenie.
troll83
~user
 
Posty: 185
Dołączenie: 15 Paź 2008, 20:06



Komunikat: połączenie nie jest prywatne

Postprzez Mike 16 Paź 2014, 23:16

Sprawdź, czy problem występuje na internet expolrer oraz na firefoxie.
Awatar użytkownika
Mike
*mod
 
Posty: 10264
Dołączenie: 16 Gru 2005, 13:30
Pochwały: 989



Komunikat: połączenie nie jest prywatne

Postprzez troll83 17 Paź 2014, 22:05

Usunąłem google chrom i zainstalowałem firefox i jest dobrze, a nawet lepiej.
troll83
~user
 
Posty: 185
Dołączenie: 15 Paź 2008, 20:06



Komunikat: połączenie nie jest prywatne

Postprzez ogniomistrz 22 Gru 2014, 07:27

Mam to samo na Operze 26.Nie mogę wejść na stronę logowania banku WBZK i Alior Banu. ("Połączenie nie jest poufne"/certyfikat nie zweryfikowany).Na strony logowania innych banków np. PKO BP wchodzę bez problemów.Przeglądarka Firefox jest niezawodna,jest na innym silniku i bez problemów można wejść na strony logowania banków.Ja myślę,że wszystkie chromopochodne są uaktualniane pod nowsze systemy.Ja mam WinXP SP3.Najgorsze jest to,że te chromopochodne nie dają takiej możliwości (np.Maxthon) do zignorowania tego komunikatu poprzez funkcję "mimo to kontynuuj".Ja mam pewność,że certyfikaty są O.K. Pewnie to efekt zaprzestania wspierania WinXP.
Pisałem o tym problemie na innych forach ale oprócz porady sprawdź ustawienie czasu i daty (u mnie jest O.K.) nikt nie potrafi daćskutecznego rozwiązania tego problemu.
Jan
Awatar użytkownika
ogniomistrz
~user
 
Posty: 17
Dołączenie: 05 Paź 2008, 16:39
Miejscowość: Ostrowina




Powróć do Internet & Sieci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości