Poszukuję telewizora dla rodziców. Będzie wisiał w salonie, który przez większą część dnia jest nasłoneczniony, ale słońce raczej nie będzie padać bezpośrednio na telewizor. Odległość od kanapy do telewizora to jakieś 3-4 metry. TV będzie powieszony na ścianie. Co ważne, telewizor powinien mieć znośne kąty, bo oglądany będzie również pod jakimś tam kątem (niewielkim, ale jednak). Wielkość telewizora jaką uzgadniałem z rodzicami to około 50", może być więcej, może być mniej jeżeli warto. Głównym aspektem jest jakość obrazu. Smart i 3D schodzi całkowicie na drugi plan (jednak jeżeli ipla będzie działać to będzie dobrze). Obraz ma być ostry i wyraźny, telewizor ma sobie radzić z dynamicznymi akcjami. Port USB z boku i odtwarzanie napisów w srt mile widziane, ale to już chyba standard

Po wstępnym rozeznaniu w sieci stanęło na dwóch modelach: Philips 47PFS7509/12 (tylko nigdzie go wyhaczyć na żywo nie mogę) i Sony KDL-50W829B. Philips jest sporo mniejszy, ale ma Ambilight, o którym jest mnóstwo pozytywnych opinii, a jakość obrazu podobno jest dobra. Sony jest większy, w sieci spotkałem się z wieloma zwolennikami tego modelu, widziałem go na żywo i wywarł na mnie również niemałe wrażenie.
Proszę o opinię o tych dwóch modelach, może jakieś inne propozycje?
Pozdrawiam, Karol