PZDR
DeadOrAlive napisał(a):Ja używam Sygate PF i jest w nim możliwość wyświetlania szczgółów dotyczących IP "atakującego". Jast taka zakładka "Who Is". Pokazuje m.in. z jakiego kraju pochodzi, kto jest dostawcą łącza, kto jest administratorem sieci i takie tam.....
Zresztą jest też taki programik, który wyświetla dane na podstawie IP.
DeadOrAlive napisał(a):Ja używam Sygate PF i jest w nim możliwość wyświetlania szczgółów dotyczących IP "atakującego". Jast taka zakładka "Who Is". Pokazuje m.in. z jakiego kraju pochodzi, kto jest dostawcą łącza, kto jest administratorem sieci i takie tam.....
elwu napisał(a):Zone Alarm pokazuje mi Ip z których nastepowały ataki. czy jest jakis sposób zeby sprawdzić co to saza IP, ich pochodznie, lokalizacje?
PZDR
DeadOrAlive napisał(a):elwu napisał:
Zone Alarm pokazuje mi Ip z których nastepowały ataki. czy jest jakis sposób zeby sprawdzić co to saza IP, ich pochodznie, lokalizacje?
PZDR
Ja tu nie wiedzę ani słowa o portach ani o nazwiskach.
Zresztą jest też taki programik, który wyświetla dane na podstawie IP.
dark napisał(a):User elwu pyta się czy można sprawdzić lokalizację i ich pochodzenie, czyli poczęści mowa o nazwiskach jest poruszana.
DeadOrAlive napisał(a):W której części jest mowa o nazwiskach? W lokalizacji czy pochodzeniu? Czytam badawczo i ni cholery nie wiem gdzie tu mowa o nazwiskach
DeadOrAlive napisał(a):Zresztą kto to identyfikuje komputery pracujące w sieci po nazwisku użytkownika. Od tego jest IP ew. nr MAC.
DeadOrAlive napisał(a):Zresztą ja też wcześniej o nazwiskach nie wspominałem, a ostanim ogniwem w "Who Is" jest najczęściej adres providera lub adres mail do administratora sieci, do której należy "podejrzany" IP.
Jakoś uda się sprawdzić skąd jest atak, jaką drogę mniej więcej przebywa pakiet... Co to za host, do kogo może należeć... Ale bez danych osobowych ma się rozumieć.
elwu napisał(a):podane przez zone alarm IP wyszukiwarka odczytuje jako adresy wewnętrzne
co to znaczy???
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości