Witam!
Ciągle walcze z nokią 3510i i Oxygen Phone Manager 2.2 (kabel MBUS/FBUS z Allegro i ... WinXP)... Już od początku były bóle i oczywiście przegrzebałem sporo stron na ten temat (w tym forum Oxygena) i qpa...
Jednak w pewnym momencie po przestawieniu COM1 z ustawien automatycznych na ręczną konfiguracje (zmiana przerwana IRQ z 4 na 7 plus "konfiguracja podstawowa 0000" - zgodnie z radami z forum oxygena plus kombinacje z UserPortem) nagle załapało

.... oczywiście pozrzucałem sobie co tylko chciałem i nie było żadnych problemów.... ale chwile potem (po uprzednim zamknięciu OPM'a i UserPorta) chciałem coś sobie dograć i ..... zgadnijcie

. Niestety tym razem mimo kosmicznych kombinacji, restartami fona i kompa itp... nieudało mi sie tego ustawic

. Czy ktokolwiek miał taki problem i udało mu sie to postawic ?? bo mi już dosłownie czacha dymi.....(siedzę nad tym od 20.00 - a jest aktualnie 4.46

).
Pozdro!
Kątem oka zauważyłem że ktoś wspomniał coś o jakimś programiku do testowania kabelków... można prosić o link?