Mam taki oto problem:
Po zamontowaniu nowo co kupionej grafiki tj GeForce 7300 gt komp mi sie non stop wiesza obojętnie co robie nawet gdy włączam bios (?). Po włożeniu nowej grafy w miejsce starej (Geforce MX440 64 mb) odinsalowałem sterownkiki starej i zainstalowałem nowe i sie wtedy zaczęło. dziwne było to że czasem po resecie komputer włączał sie z krzakiami na ekranie zamiast normalnie (a w grach póki sie wieszał śmigał świetnie). właśnie zrobiłem formata i działam na starej grafice która nie powoduje żadnych problemów i tu mam pytanie jaki może być problem z tą kartą , czekam na podpowiedzi gdyż narazie nie instalowałem sterów do Geforca mx440 żeby nie zaśmiecać kompa i nie wiem czy próbować wrzucic nową karte i znowu zainstalować stery? poza tym podaje konfig sprzętu może sie przyda:
płyta główna gigabyte ga-7vt600
ram goodram 1gb 400mhz
procek AMD Athlon xp 2000+ (1,67ghz)
zasilacz ibox superfan 400w
geforce 7300 gt pasywny (temperatura na niej 85 stopni)
Co do napięć są raczej w pożądku (sprawdzałem dziś miernikiem)
I zastanawiam sie czy nie jest to wina za słabego procka?
i jakby co to komp jest czyściutki zero kurzu
Czekam na waszą szybką pomoc
[ Dodano: Dzisiaj o 21:15 ]
przepraszam że nie edytuje ale bałem sie że nikt już tu nie zajrzy a mam dodatkowe pytanie.
przed chwilą sprawdziłem znowu napięcie przy działającej nowej grafice co die okazało że z każdą minutą nagrzewania sie karty a później ustalenia jej temperatury napięcie na zasilaczu zmniejszało sie i tam gdzie powinno być np. 12V było......7,5V