Szukalem na tym oraz na innych forach pomocy... no niestety, chyba szczescie mi nie sprzyja... never mind

Internet mam kablowy z comcastu ( USA ). Zainstalowalem bez problemow Mandriva 10.2. Na windowsie xp wszystko dziala.
Niestety na mandrivie NIE.
Dorwalem sterowniki do mojego modemu kablowego podlaczanego przez USB - Motorolaa SB5120 ale nie mam pewnosci czy dziala pod mandriva 10.2. Zainstalowalem ... ale nadal w menu wykrywania nowych urzadzen moj modem jest zdefiniowany jako Motorola SB5120 ( nieznane urzadzenie ). W jego szczegolach pisze tylko ; brak modulu. Niestety nie wiem gdzie i jak dopasc ten modul i go zainstalowac. Do logowania do internetu nie potrzebuje ani loginu i hasla. Adresy ip, brame, dhcp, dns mam zapisane...
Dodam, ze pisalem do motoroli o jakies najaktualniejsze sterowniki pod mandrive. Odpisali tylko, ze sa na plytcie dolaczonej do zestawu modemu. Sprawdzilem plyte.... Tylko sterowniki do Windowsow

No nie wiem ludziska. Pomozcie cos. Byc moze moj opis jest troszke zwiariowany ale w razie pytan pisac, odpowiem z pewnoscia. Z gory dzieki za dobre checi