wyczytałem na forum coś takiego
No to zaczynamy...
Odpalasz testdisk_win.exe
Wybierasz [no log]
Masz tam [Disk /dev.....] zaznaczasz dysk, na której zgineła partycja. Wciskasz [Proceed]
Dalej wybierasz typ. W przypadku Windows będzie to [Intel]
Następnie wybierasz [Analyse] i [Quick Search]
Pyta czy partycja była tworzona pod Vistą. Jeśli tak wciskamy [Y], nie - wciskamy [N]
Po skanowaniu pojawia się lista partycji.
Wybieramy naszą utraconą partycję i Enter. Jeśli rozmiar partycji jest wykrywany to wciskamy [Rebuild BS lub Write]. Jeśli nie ma nadal partycji wciskamy [Deeper Search] i teraz na bank powinna być. Wybieramy utraconą partycję i dajemy [Rebuild BS lub Write]
PS
Najlepiej zamiast Dysk lokalny (C:) dać nazwę System (C:), Dysk lokalny (D:), dać Gry (D:) itd. Wtedy łatwiej odnaleźć partycję i ją przywrócić.
robiłem tak ale do końca nie wiem czy dobrze..pokaże wam za pomocą skrinow..jeżeli źle robiłem to proszę napisać..
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

a teraz napisze jak robiłem:
włączam testdisk_win-->no log-->wybieram dysk twardy disk/dev/sda...klikam na procced-->intel-->analyse-->wyczytuje mi partycje klikam na Quick serach-->wyczytuje mi tez partycje wybieram partcyje lenovo i klikam na enter-->pokazuje mi komunikat no partizion found or selecdet for recovery klikam na deeper serach -->wyszukuje mi partycje i mam wszystkie partycje razem z tym lenovo na zielono
i moje pytanie brzmi co dalej mam robić