Zanim napisałam ten temat na forum przeszukałam wszystkie posty na ten temat i znalazłam taki oto komunikat: "Plik cmicnfg.cpl jest rozszerzeniem Panelu Sterowania kart muzycznych opartych na chipsecie CMI.
Więc jeśli ma sz zintegrowaną kartę muzyczną to zainstaluj jeszcze raz stery do niej i wszystko będzie OK."
Nic z tego nie rozumiem, bo mi przy starcie też wywala ten komunikat ale nie utożsamiam go z kartą dźwiękową, choć też mam ją zintegrowaną z płytą główną. Sytuacja wygladała u mnie następująco. Karty dźwiękowej nigdy wcześniej nie sprawdzałam, bo nie miałam głośników, tak, że nie wiem, czy działała wcześniej. Po zainstalowaniu wreszcie głośników odkryłam problem z kartą dźwiękową, bo była głucha cisza. Stwierdziłam, że moja karta nie ma wogóle sterowników. Przypuszczam, że gdzieś wcięło je po formacie, bo czytałam na innym forum, że po formacie ludzie mieli identyczny problem. Naszukałam się więc odpowiednich sterowników, znalazłam, wgrałam i wszystko zaczęło działać. Zaznaczę i szczególnie to podkreślę, że po wgraniu tych sterowników nie wywalało żadnego komunikatu. Było wszystko cycuś!!!!!!! A więc co ma do tego komunikatu karta dźwiękowa?. Tak upajałam się dźwiękami jeszcze parę dni i nic nie działo się złego. W końcu zachciało mi sie wgrać kodeki i dopiero po ich wgraniu zaczął pojawiać się ten komunikat:
"Rundll Wystąpił błąd podczas ładowania mcicnfg.cpl. Nie można opdnaleźć określonego modułu."
Poza tym wszystko działało nadal prawidłowo, ale ten komunikat denerwował mnie więc postanowiłam odinstalować kodeki. Mimo, że je odinstalowałam nadal wywala mi ten komunikat. Co mam myśleć na ten temat. Nie chciałabym odinstalowywać tych sterowników do karty, bo trochę sie ich naszukałam, a jasno widać, że to nie one powodują ten błąd. Czy ktoś może mi pomóc?