zdjęcie
zdjęcie nr 2
Co to jest? Jak można to naprawić? Coś tam czytałem o aktualizacjach, wszystkie ściągnięte. Próbowałem też w zarządzaniu>usługi>avast go obudzić ale error wyskakiwał, oraz panel sterowania>avast>napraw.
Przede wszystkim użyj Windows Update aby być pewnym, że posiadasz aktualne wszystkie komponenty systemu (łącznie z RPC). Następnie zrestartuj komputer i sprawdź, czy problem występuje nadal. Jeśli tak, postępuj wg instrukcji:
* Naciśnij prawy przycisk myszy na ikonie Mój Komputer, wybierz zarządzaj.
* Z lewej kolumny wybierz usługi i aplikacje.
* Wybierz usługi.
* W prawej kolumnie sprawdź stan usługi avast! Antivirus.
* Jeśli usługa nie jest ustawiona na typ uruchomienia automatyczny, ustaw ją na ten typ (prawy przycisk myszy, właściwości, typ uruchomienia - automatyczny). Zrestartuj komputer po dokonaniu zmian.
* Jeśli typ był ustawiony na automatycznie, sprawdź stan usługi. Jeśli nie jest uruchomiono, spróbuj wystartować usługę (prawy przycisk myszy, start).
* Jeśli usługa nie chce wystartować, instalacja avast!'a może być wadliwa. Spróbuj naprawić instalację wybierając START -> panel sterowania -> dodaj/usuń programy -> avast! antivirus -> zmień/usuń, wybierz napraw.
:OTL
O4 - HKU\S-1-5-19..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun File not found
O4 - HKU\S-1-5-20..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun File not found
O4 - HKU\S-1-5-21-1796212301-1452955715-1745437279-1000..\Run: [ASRockXTU] File not found
O4 - HKU\S-1-5-21-1796212301-1452955715-1745437279-1000..\Run: [zASRockInstantBoot] File not found
O4 - HKU\S-1-5-19..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O4 - HKU\S-1-5-20..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer: NoActiveDesktop = 1
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer: NoActiveDesktopChanges = 1
:Commands
[emptytemp]
http://forum.programosy.pl/jakiego-wybrac-antywirusa-vt134306.htmlK@MIL napisał(a):Czy Avira + comodo firewall będą lepsze/porównywalne od avasta?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości