Posiadam laptopa niemieckiej firmy GERICOM, jest to model z serii Hummer, niestety dokładnej nazwy modelu wam niestety nie podam, sprzęt jest na prawdę leciwy, dostałem go od znajomego bez kompletnie niczego.
Wydaje mi się, że w miarę odnajduję się w środowisku komputerowym, ale obecnego problemu sam rozwiązać chyba nie potrafię. Mianowicie, nie potrafię znaleźć sterowników do swojej karty dźwiękowej. Uwierzcie mi, szukałem gdzie się da, nie jest tak, że piszę z lenistwa. Próbowałem również pomóc sobie programami typu Driver Checker, RadarSync PC Updater, czy DriverScanner - jednak bezskutecznie.
Po próbie odpalenia kawałka w Winampie wyskakuje błędzik;

Problem powstał wczoraj, po przeinstalowaniu systemu (zainstalowalem Windows MX7 - jest to przerobiona wersja XP pro z sp3). Nie posiadam do laptopa kompletnie żadnej dokumentacji ani płyt, więc od razu everest poszedł w ruch.
Najważniejsze info z everesta:
- Kod: Zaznacz wszystko
Typ procesora Intel Celeron, 2800 MHz (28 x 100)
Nazwa płyty głównej Nieznane
Mikroukład płyty głównej Intel Brookdale-G i845GEV
Karta dźwiękowa Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio Controller [B-0]
Jak widać, nie znam nazwy płyty głownej. Sterowniki od chipsetu udało mi się znaleść, z grafiką również poszło bezproblemowo, ale z tym cholernym AC'97 mam spory problem. Driver Checker niby znalazł i zainstalował sterownik, jednak spodziewanego efektu nie przyniósł.
Sam również wypróbowałem kilka sterów znalezionych w sieci, ale żaden nie zadziałał.
Dorzucam zrzuty które mogą pomóc.
Menadżer urządzeń

Oraz ten, który mnie bardziej przeraża:

(nie wykrywa karty dźwiękowej? Wcześniej wszystko śmigało)
Jesteście w stanie mi pomóc?
Pozdrawiam!