Pewnie macie już dość pytań o Bit Comet-a, ale cóż znalazł się kolejny co zapyta. Przeglądałem wiele tematów związanych z "Bit Cometem" szukając odpowiedzi i nie mogę znaleźć. A oto problem który mnie dotknął:
1. przy uruchomionym Bit comecie (dalej zwany BC) nie mogę ja ani sąsiad, u którego stoi ruter (TP-Link) otwierać stron www. Mianowicie wyskakuje informacja o niepowodzeniu bądź czasami otwiera się strona w bardzo okrojonej wersji, z której i tak nic nie można wyczytać.
1.a. Prędkość pobierania przy której to się dzieje to już 20kb/s a wysyłanie w tym samym momencie to 15 kb/s
1.b. Posiadam połączenie z internetem przez linie TP SA lecz internet jest z Netii 4MB (ale zapewne jest tylko 2MB na tej wiosce)
JAK SIĘ Z TYM UPORAĆ? tak aby przeglądanie stron było możliwe
2. Z pewnością poradzicie mi zmianę BC na uTorenta, jednakże tu pojawi się kolejny problem. Problem pewnie tylko dla mnie. Otóż ściągam film 13 GB już piąty tydzień i mam 90%, i z tego co zauważyłem Ciągnie on w godzinach 10 - 14 tylko, a sąsiad prowadzi małą działalność w internecie i w tych godzinach jest mu potrzebny. I tu kolejne pytanie.
CZY JAK USUNĘ BC I ZAINSTALUJE W JEGO MIEJSCE uTORRENTA TO BĘDĘ MIAŁ MOŻLIWOŚĆ DALSZEGO ŚCIĄGANIA TEGO FILMU? bo szkoda tych pięciu tygodni.
Z góry dzięki za pomoc. I mam nadzieję że moje opisanie problemu jest dość zrozumiałe choć tępa ze mnie głowa
.