Chciałbym się dowiedzieć "Czy zmienne IP pomaga chronić komputer przed atakami z sieci hakerów itp... ?"
Proszę o pomoc
Jesli przy kazdym łaczeniu sie do sieci to za kazdym razem jak sie polaczysz z internetem masz inne IP przez co trudniej Cie namierzyc
okocza napisał(a):tak. ale tylko jeśli masz internet ze zmiennym ip, np neostrada
okocza napisał(a):powinien połączyć ponownie.
damiano25 napisał(a):Czy kiedys IP moge mieć takie same jak mam teraz z takimi samymi liczbami ?
kajtekjr napisał(a):Ale spokojnie ataki hakerow na komputery normalnych uzytkownikow to mały odsetek wszystkich włamow..
damiano25 napisał(a):"Czy kiedys IP moge mieć takie same jak mam teraz z takimi samymi liczbami ?"
kajtekjr napisał(a):W neostradzie masz tylko jakas pule IP z ktorej moze byc przydzielone IP wiec liczba IP jest liczba skonczona a co za tym idzie predzej czy pozniej IP ci sie powtórzy
damiano25 napisał(a):Czyli jak zmieniam IP to atak z sieci ( hakerzy ) wirusy itp... cięzko się dostać do mojego kompa i trudniej mnie namierzyć ?
damiano25 napisał(a):wirus
damiano25 napisał(a):trudniej mnie namierzyć ?
damiano25 napisał(a):i na ile ustawić tak w Autoconnecie aby mnie rozłączało i ponownie połączało ?
djzizu napisał(a):oczywiście użytkownicy piszą głupoty. Jesteś bezpieczny tylko i tylko wtedy gdy osoba nie może poznać Twojego IP. Oczywiście posiadając sam adres IP żadnego ataku oprócz kilku DoS i DDoS przeprowadzić nie można. Wielu idiotów pomyśli, że można coś wysłać na porcie 139 (Netbus), który co prawda działał... 10 lat temu. Teraz istnieją odpowiednie programy np. ps_exec ale tego nikt z tego forum nie potrafi użyć - Jak pisze, że potrafi to znaczy, że nie potrafi, bo to i tak tylko w LANie teraz działa.
djzizu napisał(a):Teraz istnieją odpowiednie programy np. ps_exec ale tego nikt z tego forum nie potrafi użyć
djzizu napisał(a):rozwiewam wątpliwości Twojego użytkownika forum, bo inne posty to głupoty wyssane z palca.
damiano25 napisał(a):"Czy zmienne IP pomaga chronić komputer przed atakami z sieci hakerów itp... ?"
djzizu napisał(a):DoS i DDoS
Magik napisał(a):czy On moze wiedziec co to jest chociazby
djzizu napisał:
DoS i DDoS
MUTOPOMPKA napisał(a):To są odmiany DOS-u. Czyli wersji systemu operacyjnego Bila Gatesa
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości